WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Big Band bij Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, vr 14 september 2012

Op zondagmiddag 23 september speelt de big band The Bruce Selection op het terras van kasteel-museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht.

persbericht

‘Jazz at the Castle’ zondag 23 september
The Bruce Selection big band op Sypesteyn

Nog zo’n spetterend evenement in het jaar van het eeuwfeest van Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht. Op zondagmiddag 23 september speelt de fameuze big band The Bruce Selection (net terug van een toernee in Duitsland) op het terras van het kasteel de pannen van het dak. Figuurlijk dan natuurlijk. Het gevoel voor jazz, dat in Loosdrecht al een jarenlange traditie kent, zal weer eens flink gestreeld en gekieteld worden.

Van Count Basie tot Aretha Franklin

Vanaf drie uur ’s middags speelt het twintigkoppige orkest swing, soul, jive, rock, bossa nova en nog het een en ander. Muziek van Count Basie, Benny Goodman en Glenn Miller, van Aretha Franklin en Carlos Jobim. De bezetting: alt, tenor en bariton saxofoons, trombone en trompet secties, ritmische steun door piano, bas en slagwerk en natuurlijk een zangeres. Uitgeschreven arrangementen zorgen voor de klankkleur en de discipline, maar mogelijkheden voor flitsende geïmproviseerde solo’s worden enthousiast en fantasievol benut.

The Bruce Selection is te horen op muziekpodia, op partyschepen, in (grote) achtertuinen, op festivals, in jazzclubs en café’s, kortom ‘here, there and everywhere’. En krijgt overal lovende recensies.

Aanvang 15.00 uur, geplande eindtijd 17.00 uur, twee pauzes voor een drankje, na afloop jammen. De toegang (Nieuw-Loosdrechtsedijk 150) is gratis en er is volop parkeergelegenheid langs de dijk en achter de kerk tegenover het kasteel.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief