WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toneellessen Kortenhoef
Kortenhoef, vr 14 september 2012

Vanaf 3 oktober start Mirjam Arnoldy weer nieuwe toneellessen in Kortenhoef voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar.

persbericht

Nieuwe toneellessen in Kortenhoef

Vanaf 3 oktober starten weer nieuwe toneellessen in Kortenhoef voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. De lessen vinden plaats in het gebouw van toneelvereniging DSO aan de Kwakel in Kortenhoef en worden gegeven door Mirjam Arnoldy.

Er zijn dit semester twee cursussen. De eerste cursus bestaat uit 10 lessen waarin toneelbasis en improvisatie-oefeningen centraal staan. Kinderen leren communiceren, presenteren, improviseren en uitbeelden. Hoe gebruik je je stem en lichaam om te laten zien dat je blij, moe of arrogant bent? Elke les wordt gestart met het opwarmen van stem en lichaam. Daarna volgen oefeningen waarin een thema centraal staat bijvoorbeeld: spiegelen, bevriezen, wie/wat en waar etc. De kinderen gaan vervolgens in groepjes aan de slag met de geleerde vaardigheden Deze cursus is bedoeld voor kinderen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn met hun ideeën en fantasie. Een voorstelling is niet het hoofddoel. Maar natuurlijk spelen we elke les wel voor elkaar, om van elkaars spel te genieten en van elkaar te leren. Aan het eind van tien lessen is dan een korte presentatie voor de ouders gepland. Deze cursus duurt 10 lessen van 1,5 uur en de kosten bedragen 80 euro.

Productie met voorstelling

Nieuw is de productiecursus waarin we gaan werken aan een echte voorstelling met een groep van ongeveer 12 kinderen. In deze lessen zal het oefenen voor de voorstelling centraal staat. Maar ook hier worden de lessen aangevuld met korte oefeningen. De kinderen zullen veel inbreng krijgen in de uitvoering van het toneelstuk. In het voorjaar staan twee voorstellingen gepland voor een groot publiek. De cursus bestaat uit 20 lessen van 1,5 uur en kosten zijn 160 euro.
De lessen vinden plaats op woensdagmiddag tussen 13.30 en 17.30 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zullen de kinderen in overleg worden ingedeeld.
Voor meer informatie of inschrijven mail: mirjam.arnoldy (at) planet.nl of bel: 06 57644412.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief