WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concerten Jagthuis
Horstermeer, vr 14 september 2012

Het seizoen in Het Jagthuis begint op 30 september met Céleste Zewald (klarinet), Sabine Wüthrich (sopraan) en Daniël Kramer (piano).

persbericht

Jagthuis-concertseizoen start 30 september

In de zomer kwam de nieuwe brochure al uit waarin alle concerten voor het seizoen 2012-2013 terug te vinden zijn. Wat kunt u verwachten?

Om bij het einde te beginnen: de Britse componist Benjamin Britten zou in 2013 zijn 100e verjaardag vieren en daarom zal het JagthuisFestival in mei gewijd zijn aan zijn kamermuziek. Op de zondagmiddagconcerten begroeten we het jonge Artonis Pianotrio, het Rubens Strijkkwartet, pianiste Daria van Bercken, Strijktrio Dumas en het viool-pianoduo Birthe Blom en Thomas Beijer; we krijgen Pierrot Lunaire van Schönberg te horen, het Rodion Trio (klarinet, saxofoon, piano) en, om te beginnen, Trio Amare (zang, klarinet, piano).

Naast de concerten op de zondagmiddag zijn er dit jaar weer zes concerten op de vrijdagavond. Van oktober tot maart kunt u cellist Wouter Mijnders horen, pianist Bas Verheijden, Trio Favori (hobo, altviool, piano), la Rondine (vijf blazers en piano), een fagot-celloduo en tenslotte Strijktrio Quimias.

Voorafgaand aan deze avondconcerten is het voor de eerste 20 aanmeldingen mogelijk aan tafel aan te schuiven voor een vegetarische tweegangen maaltijd. Alle concerten zullen in de plaatselijke pers aangekondigd worden. Wanneer u een aankondiging per email wilt ontvangen, kunt u uw emailadres doorgeven aan stal@jagthuis.nl.

Zondagmiddag 30 september opent het seizoen met Trio Amare. Klarinettiste Céleste Zewald, sopraan Sabine Wüthrich en pianist Daniël Kramer nemen u in hun programma ‘Bergidyllen’ mee naar de weiden van Schubert en Beethoven en de tuinen van Greaves. Voor dit concert mag u gratis een introducé meenemen.

Alles is na te lezen in de nieuwe seizoensfolder. Daarin staan ook de mogelijkheden voor abonnementen. Wilt u een brochure ontvangen, mail dan uw naam en adres naar stal@jagthuis.nl of vraag er een aan bij Het Jagthuis (zie onder). Alle concerten staan bovendien vermeld op de website: www.jagthuis.nl

Trio Amare: zondag 30 september 2012, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro.
Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Trio Amare

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Vier Arietten en een duet op. 82 (tekst Metastasio) (sopraan, klarinet, piano)

Franz Schubert (1797-1828)
Vedi, quanto t’adoro (tekst Metastasio) (sopraan, piano)
Ich schleiche bang und still herum D 787, nr. 2 (sopraan, klarinet, piano)
Der Hirt auf dem Felsen D 965  op. Post. 129 (sopraan, klarinet, piano)

Henk van der Vliet (1928)
Metamorphose (tekst Jan Greshoff) opgedragen aan Trio Amare

Willem Wander van Nieuwkerk (1955)     -
Bergidylle (tekst H.Heine) Nieuw werk opgedragen aan Trio Amare

Terence Greaves (1933) - A Garden of Weeds (sopraan, klarinet, piano)
         - Buttercup
         - Poppy
         - Thistle
         - Belladonna
         - Nettle

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief