WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
TV Advies RPGO
Wijdemeren, vr 14 september 2012

De Regionale Programmaraad Gooi en Omstreken (RPGO) heeft het voorlopige tv-advies 2013 opgesteld. Nieuw in het basispakket is Eurosport.

persbericht

Voorlopig TV advies 2013 RPGO
Eurosport nieuw in basispakket

De Regionale Programmaraad Gooi en Omstreken (RPGO) heeft het voorlopige tv-advies 2013 opgesteld. Nieuw in het basispakket is Eurosport, die de plaats van France 2 overneemt. France 2 zendt niet ( meer) analoog uit. Met het opnemen van Eurosport in het basispakket anticipeert de RPGO op het steeds verder terugdringen van sportzenders achter betaaldecoders. Op deze manier wordt geborgd dat een analoge pan-Europese sportzender voor een ieder beschikbaar blijft.

In het aanvullende pakket of pluspakket wordt op nummer 18 KETNET  geadviseerd, op de plaats van TVE. Omdat TVE niet (meer) analoog uitzendt plaatst de RPGO KETNET op deze opengevallen plaats. Naast de twee VRT must-carry zenders is per 1 mei 2012 KETNET als derde Belgische zender ontstaan. KETNET richt zich nu volledig op jongeren zonder onderbrekingen door sport of andere programma’s;

Het totale Must-carry en Basispakket biedt nu, naast de Nederlandse publieke zenders 3 x 2 algemene publieke zenders uit elk van de ons omringende landen (België, Duitsland en Engeland), 1 commerciële zender, 1 commerciële jongerenzender, 1 sportzender en 1 nieuwszender. Dit advies garandeert een pluriform programma-aanbod, is een goede mix van publieke en commerciële zenders. Aangezien nog onduidelijkheid bestaat over het aantal door te geven analoge zenders blijft de RPGO 28 zenders adviseren.

Ziggo

De programmaraad RPGO adviseert jaarlijks kabelexploitant Ziggo over de door te geven zenders. Het RPGO advies geldt voor de gemeenten Bussum, Naarden, Laren, Eemnes, Wijdemeren, Huizen, Baarn en Blaricum. Tegen dit advies kan Ziggo alleen ingaan als er zwaarwichtige redenen zijn.

Inspraakperiode

Gedurende de inspraakperiode van 14 september tot 25 oktober 2012 kunnen kijkers uit de gemeenten Baarn, Blaricum, Bussum, Eemnes, Huizen, Laren, Naarden en Wijdemeren hun wensen en suggesties aan de RPGO (via www.rpgo.nl of info@rpgo.nl ) kenbaar maken.

Het voorlopige TV-Advies voor 2013 ziet er als volgt uit:

"Must Carry" pakket - vastgesteld door de overheid:

1 Nederland 1
2 Nederland 2
3 Nederland 3
4 VRT EEN
5 VRT CANVAS
6 TV Noord Holland / Regio TV Utrecht
7 Lokale Omroep

Basispakket - dwingend advies van de programmaraad.  (volgorde willekeurig):

8 ZDF
9 BBC 1
10 ARD Das Erste
11 BBC2
12 RTL4
13 MTV
14 Eurosport (was: France2)
15 CNN

Aanvullend of Plus pakket – Vrijblijvend advies van de programmaraad. (volgorde niet willekeurig )

16 Euronews
17 Nickelodeon /Teen Nick
18 KETNET (was: TVE)
19 Discovery Channel
20 National Geographic Channel
21 Animal Planet
22 SBS 6
23 RTL5
24 Veronica/Disney XD
25 RTL7
26 NET5
27 RTL8
28 Comedy Central

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief