WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Natuurverbinding Vordert
Ankeveen, vr 14 september 2012

De aanleg van de natuurverbinding in de Loodijk bij Ankeveen worden zichtbaar. De werkzaamheden zijn volgens planning gereed in oktober 2013.

Kijk vooral naar de bolfoto. Daar ziet u vanuit de lucht hoe de nieuwe situatie wordt. Sleep met uw muis de foto 360 graden in het rond.

persbericht

N236 Aanleg natuurverbinding
Programma Groene Uitweg

Voortgang werkzaamheden N236 - Natuurverbinding

De werkzaamheden voor de aanleg van de Natuurverbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense plassen worden steeds zichtbaarder. De aanleg van de natuurverbinding is volgens planning gereed in oktober 2013.

De winst van de natuurverbinding

Twee viaducten in de N236 vormen straks de verbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense plassen. Onder de viaducten gaat een nieuwe, veilige corridor open voor de dieren in dit gebied. Het verbinden van natuurgebieden vergroot de overlevingskansen van plant- en diersoorten en verhoogt de kwaliteit van de natuur. Tegelijkertijd wordt de provinciale weg duurzaam veilig ingericht. Een van de maatregelen om de weg veiliger te maken is de aanleg van een rotonde bij het Hollands End. Voor de fietsers legt de provincie een recreatieve fietsverbinding aan. In 2013 kunnen de fietsers vanaf de N236 onder de westelijke faunapassage door, over een houten fietsbrug de ‘s-Gravelandse vaart oversteken naar de Kreugerlaan (richting de Hilversumse Bovenmeent).

Fundament oostelijke faunappassage gelegd

De oostelijke faunapassage krijgt vorm. Het weglichaam (zand) is aangebracht en ook de heiwerkzaamheden voor het viaduct zijn achter de rug. De wapening met staal staat en de houten bekisting voor de middenpijlers en de landhoofden zijn geplaatst. De volgende stap is het storten van het beton. Daarmee is de fundering van de oostelijke faunapassage klaar.
Lees meer.

Omleggen ’s-Gravelandse Vaart

Voor de aanleg van de westelijke faunapassage is de ‘s Gravelandse Vaart omgelegd. Hiervoor is een grote hoeveelheid klei aangebracht.
Lees meer.

Aankondiging open dag zaterdag 13 oktober

Wilt u graag eens rondkijken op het bouwterrein van de N236 Aanleg Natuurverbinding? De provincie houdt op zaterdag 13 oktober 2012 een open dag. Omwonenden en belangstellenden zijn welkom om rond te kijken op het bouwterrein. Deskundigen van de provincie Noord-Holland, Waternet en Natuurmonumenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Nadere informatie over tijdstip en locatie kunt u binnenkort nalezen op de website en via een extra digitale nieuwsbrief.

Digitale rondleiding

Bent u benieuwd naar hoe de Natuurverbinding er straks uitziet? Bezoek de website en klik op de link naar de bolfoto. Een bolfoto is een 3D-verbeelding op basis van omgevingsfoto’s. U kunt in het gebied ronddwalen en de huidige en toekomstige situaties vergelijken.

Samenwerking

De aanleg van de natuurverbinding Naardermeer-Ankeveense plassen komt tot stand door samenwerking tussen provincie Noord-Holland, Natuurmonumenten, ministerie van Infrastructuur en Milieu, ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en omliggende gemeenten.

Programma Groene Uitweg

De faunapassages maken onderdeel uit van het Groene Uitwegprogramma. Hiermee werken de provincie Noord-Holland en haar partners aan het versterken van de natuur, recreatie, landbouw en landschap in het noordelijke deel van het Groene Hart tussen Amsterdam en Hilversum.
Meer informatie: www.noord-holland.nl/groeneuitweg.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief