WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fietsoversteek Verplaatst
's-Graveland, wo 5 september 2012

De fietsersoversteek op het Noordereinde wordt op advies van de Verkeers Ongevallen Analysedienst verplaatst naar het Noorden.


Deze oversteekplaats wordt een meter of dertig verplaatst, waardoor het uitzicht verbetert.

Vanavond om 20.00 spreekt de commissie Ruimte en Economie over de wegcategorisering in heel Wijdemeren. (O.a. wel of geen 30 km op Noorder- en Zuidereinde.) Het debat is te beluisteren op de website van de gemeente. De vergadering is openbaar en kan ook op het gemeentehuis vanaf de publieke tribune gevolgd worden.

Dossier Verkeer

persbericht

Maatregelen bij fietsersoversteek Noordereinde

De gemeente neemt diverse verkeersmaatregelen bij de fietsersoversteek aan het Noordereinde. De oversteek wordt een stuk verplaatst waardoor de zichtlijn voor fietsers en automobilisten verbetert. Ook komen er attentieborden met licht om automobilisten te attenderen op overstekende fietsers.

De gemeente neemt deze maatregelen na overleg met de politie over het advies van de VerkeersOngevallenAnalysedienst (VOA) van de politie. De VOA heeft naar aanleiding van het noodlottige ongeval op zaterdag 4 augustus in opdracht van de burgemeester de verkeerssituatie geanalyseerd. Hoewel de oversteek aan alle eisen voldoet, voert de gemeente de geadviseerde maatregelen uit om de veiligheid op deze locatie verder te versterken.

Verplaatsen oversteek

De fietsersoversteek wordt verplaatst naar de toegangsweg van het Sperwershof. Op de rijbaan komt, vanuit de richting van de Klapbrug, een geleidingsstrook richting het fietspad. Om het (fiets) verkeer te attenderen op de voorrangssituatie komen er bij de oversteek haaientanden op het fietspad en voorrangsborden. Op het Noordereinde worden twee attentieborden met verlichting geplaatst. De burgemeester verwacht dat deze maatregelen al in oktober aangebracht kunnen worden.   

Vervolg knelpunten

De genoemde maatregelen concentreren zich op de fietsersoversteek op het Noordereinde. Het verbeteren van de verkeerssituatie rond de Klapbrug wordt meegenomen bij het aanpakken van de twaalf knelpunten in Wijdemeren. Daarbij zal onder andere de haalbaarheid van de door inwoners gedane suggestie van een Geregelde OversteekPlaats (GOP) nader bekeken worden.

Voor de volgende twaalf locaties stelt het college de komende vier jaar verbetervoorstellen op die de verkeersveiligheid moeten verbeteren:

 • Kortenhoef: Kortenhoefsedijk
 • Kortenhoef: De Kwakel
 • Nieuw-Loosdrecht: rotonde Loosdrechtseweg/Rading/Molenmeent
 • Nieuw-Loosdrecht: Nootweg
 • Nieuw-Loosdrecht: Eikenlaan/Laan van Eikenrode
 • Nieuw-Loosdrecht: kruising Molenmeent/Frans Halslaan
 • Nieuw-Loosdrecht: Industrieweg/Pandahallen
 • Oud-Loosdrecht: Oud-Loosdrechtsedijk
 • ’s-Graveland/Kortenhoef/Ankeveen: Klapbrug
 • ’s-Graveland/Kortenhoef: Smidsbrug
 • Nederhorst den Berg: Voetpad Randweg
 • Ankeveen: Herenweg
De commissie Ruimte & Economie bespreekt de voorgestelde aanpak van de twaalf knelpunten verkeersveiligheid op woensdag 5 september.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief