WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kasteelveiling Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, di 4 september 2012

Op zaterdag 15 september wordt op Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht een veiling gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan het kasteel.

persbericht

Steun voor jongste kasteel van Nederland
‘Kasteelveiling’ op Sypesteyn in Loosdrecht

Zaterdag 15 september leidt veilingmeester (‘Cash op zolder’) Frederik Baerveldt op Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht een veiling waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het kasteel, het jongste in ons land, honderd jaar geleden gebouwd door de Haagse jonkheer Henri van Sypesteyn. Het herbergt prachtig Loosdrechts porselein, oude schilderijen en wapens. Maar de instandhouding van het gebouw, de collectie en de schitterende formele tuinen komt in de gevarenzone door de afnemende subsidiestromen. De veiling is één van de vele activiteiten die Sypesteyn ontplooit om het tij te keren.

Ook ‘kasteelkavels’

Ook een aantal voorwerpen uit het kasteel zelf komen ter veiling, die met een Sypesteyn certificaat van echtheid worden aangeboden, onder meer een mooie Biedermeier stoel en een litho met het portret van Jan Willem van Sypesteyn, de vader van jonkheer Henri. De lange kavellijst laat verder een ongekende variëteit aan goederen en diensten zien, die belangeloos zijn ingebracht. Ter veiling komen niet alleen mooie zaken als een 14 karaat geelgouden collier bezet met briljant, een bord van Loosdrechts porselein en zilveren kandelaars, maar ook Ajax shirts met de handtekeningen van de spelers, een rit in een klassieke oldtimer en een wijnproeverij. Om nog maar niet te spreken van een opwindende ballonvaart, mooie schilderijen en een prachtig parelcollier. En wie de eigenaar wordt van één van de overgebleven bakstenen uit de originele bouwmaterialen van het kasteel, kan met recht zeggen dat hij zijn steentje heeft bijgedragen.

Belangstelling en waardering

Ook nu al wekt de aangekondigde veiling veel belangstelling en waardering. Zo zegt burgemeester Martijn Smit, die de veiling zal openen: ‘Zie ik u óók op 15 september? Want deze veiling is echt de moeite waard. Niet alleen omdat daar bijzondere zaken onder de hamer komen, maar vooral omdat de opbrengst geheel ten goede komt aan het prachtige Sypesteyn.’

De veiling vindt plaats op zaterdag 15 september van 16.00 tot 18.00 uur. Een uur vóór de veiling zijn de kavels te bezichtigen. Het adres is Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht. Er is volop parkeergelegenheid langs de dijk en achter de kerk aan de overkant.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief