WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veiligheid of Principe?
's-Graveland, wo 31 oktober 2012

Op het Noordereinde, vlak voor de bocht, staat regelmatig een auto half op het trottoir, terwijl er aan de overkant parkeerplaats is.

Update 1-11-2012, 13.38: Er zijn twee reacties toegevoegd.
Update 3-11-2012, 20.33: Er is één reactie toegevoegd.

ingezonden brief

Half parkeren op de stoep: asociaal of niet?

Op enkele honderden meters van restaurant 't Swaentje op het Noordereinde staat geregeld een auto half op de stoep geparkeerd. Klaarblijkelijk is deze auto van een bewoner voor wie aan de overkant van de weg bij de herinrichting van het Noordereinde keurige parkeerplaatsen zijn ingericht.

De wijkagent laat weten dat parkeren op de stoep niet mag, maar bekeuren zal niet gebeuren, enkele tientallen meters terug staan de bewoners immers allemaal op de stoep geparkeerd (bij gebrek aan alternatief en die situatie wordt gedoogd).

De politie schijnt aan de gemeente te hebben geadviseerd een parkeerverbod in te stellen. Dat lijkt me logisch, het is vlak voor de bocht. De bewoner is er al op aangesproken, de wijkagent meldt dat het hier om een principekwestie gaat (veiligheid gaat toch voor principe?).

Om een lang verhaal kort te maken: wat vinden doorgaande reizigers op het Noordereinde (automobilisten, rolstoelers, ouders met kinderwagens, motorrijders) van dit ieniemienie probleem?

Een parkeerverbod op die strook of de bewoner bekeuren?

Wouter van der Meulen
's-Graveland


Reactie 1

Ik vind dat deze bewoner moet worden bekeurd. Deze bewoner met de grijze Mercedes heeft het idee opgevat om zijn eigen verkeersobstakel te moeten plaatsen. Parkeren op de stoep, terwijl er parkeerplaatsen zijn gemaakt aan de overkant van de weg, is onacceptabel. Verderop, ter hoogte van bv. nr 333 zijn er geen alternatieven. Deze bewoners moeten wel op de stoep staan.

Met vriendelijke groet,
Arend Pottjegort
, Kortenhoef


Reactie 2

Een stukje vervelend dwingend gedrag met gevaar voor vreselijke gevolgen!
Ook ik heb dit geparkeerde autootje, bij passage, "weggewenst".......

Cor Lam, Loosdrecht


Reactie 3

Op het moment waarop ik dit schrijf is er net weer een ernstig ongeluk gebeurd op het Zuidereinde.....
Ik hoop dat het minder ernstig is dan het lijkt.

Omdat er geen parkeerverbod geldt staat deze eigenaar in het volste recht om de auto op deze plek op het Noordereinde neer te zetten, ware het niet dat het voertuig op het trottoir staat. Dit lijkt me een goede reden voor een proces-verbaal.
Of het wijsheid is om hier een auto te plaatsen is een ander punt. Zeker als er aan de overkant parkeerplaatsen zijn.

Het lijkt er op dat de eigenaar de auto gebruikt als verkeersbelemmerend middel. Kan ik me ook iets bij voorstellen. Ik heb 20 jaar aan het Noordereinde gewoond en vond het prima als er hier een daar een auto stond. Haalde de snelheid er lekker uit. Helaas voor het doorgaande verkeer, maar in een dorpsstraat kun je niet constant 50 rijden. Er zijn voetgangers, fietsers, uitritten, inritten en ook geparkeerde auto\'s waar je misschien erg onrustig van wordt, maar die wel bij de realiteit van het verkeer horen.

Is het echter zo dat het parkeren van auto's op deze plek echt een gevaar vormt, dan moet de gemeente direct ingrijpen en een parkeerverbod instellen.
Ik verwacht van bestuurders een daadkrachtig optreden en het kan niet zo zijn dat de wijkagent er heen wordt gestuurd om te vragen of de goede man of vrouw alstublieft mee wil werken.

Als ik bijvoorbeeld lees dat de Kwakel een fietspad moet worden met het gedogen van auto\'s vind ik dat lachwekkend . De Kwakel heeft al het formaat van een fietspad en auto\'s horen hier niet!

Doe iets goeds, maak er een fietspad van of bij, maar alleen een bord zetten of een paar lijnen lost niets op! Het is weer een leuk compromis waar de verkeersveiligheid op geen enkele manier mee gebaat is.
Kortom, bestuurders neem uw verantwoordelijkheid!!!

Huib Langemaat
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief