WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad van State wacht op BING
Kortenhoef, do 1 november 2012

De Raad van State heropent het onderzoek in de villakwestie aan de Emmaweg. Men wacht op het integriteitsonderzoek.

In de kwestie van de bouw van de villa aan de Emmaweg kwam afgelopen zomer een document boven water waaruit bleek dat wethouder Wim Neef indertijd zijn zwager gemachtigd had om namens de gemeente op te treden bij inmeting van de grond aan de Zuidsingel door het kadaster.

De vondst van dat document was voor burgemeester Martijn Smit aanleiding om het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeente (BING) te vragen om een onderzoek naar de handelwijze, besluiten en transacties van alle betrokkenen in deze zaak. Dat onderzoek is in volle gang en zal in december afgerond worden.

Vorige week dinsdag vond een zitting van de Raad van State plaats waar de bestuursrechter zich een oordeel zou vormen over de "villakwestie". Ter zitting liet de bestuursrechter al doorschemeren dat de uitspraak in deze kwestie mogelijk uitgesteld zou worden tot na het bekend worden van de resultaten van het BING onderzoek.

In een brief bevestigt de Raad van State dat men inderdaad het onderzoek heropend heeft en de gemeente vraagt om het resultaat van het BING onderzoek, zodra dat bekend is in december. Tot dat moment wordt de zaak aangehouden. Mocht uit het BING onderzoek de conclusie getrokken kunnen worden dat college en raad indertijd onzorgvuldig gehandeld hebben, dan zou dat kunnen leiden tot vernietiging van het toenmalige besluit inzake compensatie en bouwvergunningsinspanningen ten gunste van de zwager van wethouder Neef.

Dossier Villakwestie

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief