WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB bedreigd door Kabinet
Wijdemeren, wo 31 oktober 2012

Co de Kloet zond een impressie van de ledenvergadering van DB afgelopen maandag in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg.

Met een nieuwe fusie naar 100.000 inwoners, zoals het kabinet wil, ziet DB zich in zijn voortbestaan bedreigd.

ingezonden brief

De trouwe aanhang was er weer, maandagavond jl. in Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg, gekomen door weer en wind en benieuwd wat er op deze DorpsBelangenvergadering te beleven zou zijn.

Alleen al zo’n maandelijkse ontmoeting is van grote betekenis voor de vriendschappelijke banden, bovendien hoor je nog eens wat van elkaar en wethouders en raadsleden praten de mensen bij met de agenda van de raadsvergadering als uitgangspunt.
Zo was Ria Hennis te beluisteren over het sociale domein, een landschap waarin alle sociale voorzieningen worden samengebracht, maar dat door  een aantal weinig zeggende nogal, hol klinkende kreten, voorlopig in duisternis is gehuld.
En wethouder Jaap van Waveren deed vol trots uit de doeken hoe hij er in is geslaagd de weg te effenen voor een gloednieuw West End aan de Loosdrechtse plassen.

René Voigt, voorzitter van de raadsfractie luisterde met de oren wijd open naar de discussie over een parkeerverordening – alleen voor Loosdrecht-centrum, maar waarom alleen voor dat gebied – en een recreatieverordening  die mensen verplicht om 40% van de meerwaarde in de gemeentekas te storten, als ze hun recreatiewoning willen omzetten in een gewoon huis – waarom 40% en niet meer of minder of niks?

Thuisgekomen bleken al deze problemen te verbleken bij een gitzwarte wolk die komt aandrijven. De nieuwe regeerploeg wil alleen nog maar gemeenten met minimaal 100.000 inwoners! Wijdemeren op de tocht. DorpsBelangen op de tocht. Wat moet er van ons worden? Een coup met behulp van het leger, zou dat iets wezen?
De minister woont op loopafstand!

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief