WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen invloed van de Belt
Kortenhoef, za 3 november 2012

Er is niets aangetoond bij onderzoek naar eventuele ziekten als gevolg van de aanwezigheid van de belt Groenewoud in Kortenhoef.

Dossier Groenewoud

ingezonden brief

Tijdens de informatieavond over de Groenewoudplannen door Afvalzorg j.l. dinsdag werd door een vragenstelster in de zaal opgemerkt dat er beduidend meer kwalen en ziekten voorkwamen in Kortenhoef dan gemiddeld in Nederland; ze suggereerde daarbij dat de Belt de oorzaak was.

Zij insinueerde dat de plaatselijke huisartsen hier meer van wisten maar dat onder de pet hielden. Navraag bij verschillende huisartsen in Kortenhoef leerde mij dat deze beschuldiging onjuist was.

Omdat dit soort wantrouwige samenzweringstheoriën al vaker opdoken, hebben de plaatselijke huisartsen in samenwerking met de GGD in 2008 alle bekende gegevens nog eens op een rij gezet. Hierbij kwamen geen significante verschillen aan het licht ten opzichte van de landelijke statistieken en gemiddelden. Wel blijken er straatgewijs verschillen i.v.m. leefijdopbouw van een bewonerspopulatie. Het geboortecijfer met aanverwante kleine-kinderen-kwalen ligt in de Smeerdijkgaarde lager dan op de Bruinjoost.
Voor sterftecijfers als gevolg van slopende ziektes liggen de getallen omgekeerd. Dit lijkt me niet aan de Belt toe te schrijven.

Het moet me van het hart dat het bewust en onnodig onrust zaaien door met suggestieve en onjuiste beweringen de reguliere gezondheidszorg in een kwaad daglicht te stellen me steeds weer tegen de borst stuit.

Noem man en paard, of zwijg!

Henk Bast
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief