WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen bij Groenewoud
Kortenhoef, do 1 november 2012

Patrick Kreuning heeft niet zo veel vertrouwen gekregen in de sanering van de belt Groenewoud in Kortenhoef.

ingezonden brief

We weten het niet, we hebben het niet onderzocht. Waar is Afvalzorg mee bezig?

Ze weten niets over de gezondheidsrisico's en de gezondheid onder Kortenhoevers, ze weten niet eens dat er hier geen klei is en ze weten zelfs niet wat er in de grond zit.
Dat laatste weten vermoedelijk enkel de vroegere vervuilers.
Een kleilaagje en we kunnen veilig slapen kennelijk. Nou, hoe meer ik over die belt hoor, hoe verontruster ik wordt.

Ik zou als ik bankdirecteur was geen hypotheken verstrekken voor huizen die op gifbelten gebouwd worden. Want als er onverhoopt iets mis gaat, dan moet je je geld maar terug zien te krijgen, en of Afvalzorg dan financiëel genoeg draagvlak heeft, dat moeten ze maar afwachten.

Als huizenzoeker zou je ook wel gek moeten zijn om een huis op een gifbelt te kopen. Voor het zelfde geld gaat het mis en moet je hals over kop je huisje verlaten. En om nu lekker groenten uit je eigen achtertuin te gaan eten valt hier ook zeer af te raden.

Het gebied is op dit moment in elk geval niet afgedekt zo als zou moeten, dus in hoeverre heeft dit gif zich al verspreid via het grondwater?

De bewoners die nu op de voormalige belt uitkijken kijken straks niet uit op een nieuwe wijk want er worden bossages aan gelegd. Vanuit je raam op de eerste verdieping kijk je daar natuurlijk makkelijk overheen, of wordt met bossage een bos bedoeld?

Saneren ja, maar die waterwijk? Ik zou er niet aan beginnen.
Laat ze eerst maar eens goed gaan onderzoeken hoe en wat, want met al die 'ik weet het niet'-jes en 'dat hebben we niet onderzocht'-jes stel je de burgers niet erg gerust.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief