WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Containers Oudergaard weg
Kortenhoef, za 31 maart 2012

De containers, waarin Oudergaard de afgelopen vijf jaar gehuisvest was, zijn afgelopen week afgebroken en afgevoerd.

Moeizame aanloop

Op 12 juli 2007 werden de prefab-containers langs de Kwakel in Kortenhoef geplaatst. Eind oktober 2007 was door Inovum gepland om de bewoners van Oudergaard te verhuizen naar de gereedstaande prefab-woningen. Die verhuizing mislukte volkomen omdat er zaken ontbraken, dingen niet werkten en vergunningen ontbraken. Op 9 januari 2008 werd een nieuwe poging ondernomen met de mededeling dat het gebruik van de containers naar verwachting anderhalf jaar tot twee jaar zou duren. Dan zou, in 2010, Veenstaete in gebruik worden genomen. Het liep allemaal totaal anders.


De containers worden verwijderd.

Uitzicht terug

De bewoners van de aanleunwoningen pal achter het container-complex zullen erg blij zijn. Indertijd werd hun uitzicht over de weilanden en de Kwakel ontnomen door een metershoog gebouw op enkele meters voor hun voorgevel. Dat leidde toen tot heftige emoties. Afgelopen week werden de containers weer afgebroken en opgehaald door Jan Snel, het bedrijf dat ze geleverd had. De bewoners van de huisjes hebben hun uitzicht terug.

Burenrelatie

Tussen personeel en bewoners van de containers enerzijds en de bewoners van de aanleunwoningen aan de overkant groeide de afgelopen jaren toch iets van een burenrelatie. Voor Inovum is dat aanleiding om de "buren" binnenkort eens uit te nodigen voor een kop koffie in Veenstaete.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief