WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lid van de KBO
Wijdemeren, za 17 maart 2012

Henk Stuyver roept ouderen op om lid te worden van de KBO (Katholieke Bond van Ouderen) teneinde korting op de pensioenen te voorkomen.

ingezonden bericht

KBO Wijdemeren maakt zich
grote zorgen over pensioenen

Uit de berichten in de media moet worden afgeleid dat er op de pensioenen gekort moet worden. Ondanks dat de hoeveelheid geld, beheerd door de pensioenfondsen, nog nimmer zo veel is geweest.

Laten we wel wezen de KBO erkent dat de problemen niet op onze kinderen en kleinkinderen mogen worden afgewenteld. Anderzijds is het wel zo dat het ook niet zo kan zijn dat de problemen alleen op de ouderen worden verhaald.
Is echter het probleem zo groot als men schetst. Binnen de KBO twijfelen wij daar aan.

De grootste oorzaak wordt gevonden in het wijzigen van het systeem van berekenen van de pensioenen. Door het verlagen van de gehanteerde rente zijn er theoretische tekorten ontstaan. Doordat men dagrente is gaan gebruiken verandert het tekort per dag en kan het morgen weer overgaan in een overschot, de pensioenen worden echter opgebouwd en uitbetaald in lengte van jaren. De berekening is gebaseerd op de waan van de dag en doet geen recht aan een zorgvuldig handelen ten opzichte van de pensioengerechtigden.

De KBO is voorstander van het gebruiken van een gemiddelde rente over een langere periode, maakt zich sterk om het korten van pensioen te voorkomen en om een evenwichtige berekeningsmethode te hanteren.

Om dit doel te bereiken hebben wij Uw steun nodig. Voor € 21,00 per jaar kunt U lid zijn van de KBO en worden wij sterker om Uw belangen te kunnen behartigen. Aanmelden kunt U zich bij Wim Voeten te Roerdomplaan 9 1241 XA Kortenhoef telefoon 035 6561132 email: pieds at kpnplanet.nl.

Henk Stuyver aa
Voorzitter KBO Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief