WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schilderen in De Spot
Nederhorst den Berg, vr 16 maart 2012

In het geheel verbouwde wijkcentrum De Spot in Nederhorst worden o.a. schildercursussen gegeven door Hannelore Houdijk.

ingezonden bericht

Lente - Schildercursus voor Wijdemeerders in het nieuwe wijkcentrum in Nederhorst den Berg!

Het nieuwe wijkcentrum in Nederhorst den Berg is verbouwd en in gebruik genomen. Het gebouw aan de Blijklaan is volledig vernieuwd en er zijn weer verschillende cursussen te volgen. Een ervan betreft de schildercursus van Hannelore Houdijk: schilderen in acryl in een reeks van 8 lessen waarin realisme centraal staat.

De cursus beslaat opdrachtgewijs een breed pallet aan interessante lessen, waarin wordt gewerkt met stilleven, portretschilderen, kleur en compositie. Volgens een beproefde methode leer je echt een schilderij op te bouwen. Deze methode is door Hannelore Houdijk zelf ontwikkeld en geschikt voor zowel beginners als ver gevorderden. Het is gebaseerd op de professionele schildermethodes die ook aan de kunstacademie worden geleerd. Je leert verder te kijken en te durven en dat geeft zelfvertrouwen en vaak zeer verassende resultaten!

Nieuw en aanvullend in deze cursus is het experimenteren met gemengde techniek en druktechnieken. Gevorderden gaan aan de slag met conceptontwikkeling. Dat houdt in dat je – onder deskundige begeleiding – zelf ideeën leert ontwikkelen.

Hannelore is geschoold aan de kunstacademie in Breda en heeft vervolgens een internationale Masteropleiding aan de academie in Enschede gevolgd.
Ze heeft geëxposeerd in Nederland en het buitenland en heeft meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven. Daarnaast is ze portret specialist en schildert portretten in opdracht, organiseert creatieve kinderfeestjes en verzorgt de creatieve invulling bij bedrijfstrainingen. Hannelore heeft een fraai atelier in het oude postkantoor in Hilversum, waar ze ook schilderlessen geeft.

De zon schijnt dus laat je creativiteit er uit en schrijf je nu in!

Start:

woensdagavond 4 april t/m 30 mei 2012 (2 mei vakantie) van 19.30 - 22.00 uur.
Wijkcentrum, Blijklaan 1, Nederhorst den Berg.
Kosten: €175,- voor 8 lessen van elk 2,5 uur.
Let op, de cursus is inclusief consumpties en materiaal, je hoeft dus niet zelf eerst dure materialen aan te schaffen en telkens mee te nemen.
Inschrijven: hannelorehoudijk at gmail.com / 06 28945022
Website: www.hannelorehoudijk.punt.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief