WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schakers doen het Goed
Wijdemeren, za 17 maart 2012

De Curtevenneschool schaakte beter dan ooit, maar de Sterrenwachter deed het ook niet verkeerd. Op naar de volgende ronde.

ingezonden bericht

Net wel of Net niet

Op 17 maart trokken de schoolschaakteams van de Curtevenneschool te Kortenhoef en de Sterrenwachter te Loosdrecht naar Amersfoort voor de regionale finale van het SGS-Schoolschaaktoernooi. Zou het dit jaar voor het eerst in zeven jaar lukken een team in de finale te krijgen?

Het Curtevenneteam en Patrick Kreuning zijn blij met het
doorgaan naar de volgende ronde.

Beide teams verloren hun eerste wedstrijd met 4-0, maar dan wel tegen de favorieten. Als je al jaren in dit circuit mee loopt dan ken je je pappenheimers wel. De Curtevenne verloor van de Koekoek en de Sterrenwachter van de Emmaschool 1.

De tweede ronde liet een totaal ander beeld zien, de Sterrenwachter won met 3-1 en de Curtevenne met 4-0.
Na twee ronden stond de Curtevenne al gedeeld 4e en na nog een ronde met 3-1 te hebben gewonnen stonden ze al gedeeld 3e. Toen ook de 4e ronde gelijk gespeeld werd stonden ze zelfs 2e. Na de overwinning in de 5e ronde stonden ze alleen op de 2e plaats. Een onnodige 3-1 nederlaag zette Luca, Jeppe, Bram en Charley weer met beide voeten op de grond, want ineens waren ze gezakt naar de 4e plek.

Alles draaide dus uiteindelijk om de 7e ronde waarin ze tegen de Fabriciusschool uit Hilversum moesten die 2e stond. Aan 1.5 bordpunt had de Curtevenne genoeg, maar toen het op bord 2 en 3 niet heel soepel ging en bord 1 al snel verloren had, werd het spannend, Want de nr 5, de Wegwijzer moest met 4-0 winnen en dan mocht de Curtevenne niet met 3-1 verliezen, anders raakten ze hun 4e stekkie kwijt, Gelukkig won Charley al snel aan het 4e bord, dus hadden de knapen uit Kortenhoef nog een half puntje nodig. Nou, dat werden zelfs twee halve punten, zodat het team van de Curtevenne zich, als eerste team in de geschiedenis, plaatste voor de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap in mei. Volgende week zaterdag moeten de mannen zich dus echt bewijzen.

Het team uit Loosdrecht deed het ook helemaal niet verkeerd. De jongens waren wat minder goed begonnen dan die van de Curtevenneschool, maar toch werden de nodige punten gescoord en al doende klom men na de 4e ronde op naar de 4e plek. Met nog 1 ronde te gaan leek het er florissant uit te zien, vooral toen het team van de Sterrenwachter de laatste ronde met 2½ -1½  won. Maar helaas, een ander team streefde ze net met een half bordpuntje voorbij, zodat het voor Kortenhoef Net wel en voor Loosdrecht Net niet werd.
Bij Loosdrecht zat overigens een jongen in het team die keept voor zijn voetbalteam. Dat team zat nu zonder keeper, dus moest de wedstrijd uitgesteld worden naar donderdag. Voor schaken staat soms het openbare leven even stil.

In de geschiedenis van het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi is dit het beste resultaat ooit, na 7 magere jaren komen dus nu de vette jaren. Uiteraard wensen we de jongens uit Kortenhoef heel veel succes volgende week, ze worden van de week nog even bijgespijkerd door ondergetekende en dan is het hopen op het NK.
Ook dank aan de sponsoren: Oogmerk Briljant, Berko, Kindercastingburo The Kids, Rijwielhandel Willem de Jongh, Smallenburg verf en behang en Jumbo voor de Koeken en het drinken.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.