WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NLDoet werkt in Beukenhof
Loosdrecht, vr 16 maart 2012

Vanmorgen gaf burgemeester Martijn Smit in verpleeghuis de Beukenhof het feestelijke startschot voor de landelijke vrijwilligersdag NL DOET.

ingezonden bericht

NLDOET: Belevingsvolle gang in de Beukenhof

Vrijdagochtend 16 maart gaf burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren in verpleeghuis de Beukenhof het feestelijke startschot voor de landelijke vrijwilligersdag NL DOET.

Burgemeester, college- en raadsleden zetten zich op deze bijzondere dag vrijwillig in voor een belevingsvolle gang voor dementerende bewoners. De bouw van de gang, die veel voor de Beukenhof betekent, ging daarmee gelijktijdig van start.


Burgemeester Martijn Smit boort onder
het toeziend oog van CDA-fractievoorzitter Theo Reijn.
Foto: Astrid Bron Fotografie.

Het waren niet alleen B&W en raad die vrijdag in de Beukenhof aan de slag gingen. Ook studenten SPH en leerlingen van Hilfertsheem Beatrix (Maatschappelijke Stage), Inovum medewerkers en vaste vrijwilligers kwamen speciaal naar de Beukenhof om belangeloos de handen uit de mouwen te steken. En er werd hard gewerkt. Mensen zetten tuinmeubels in elkaar of beschilderden muren. Bushaltes, bloembakken, vogelhuisjes, men kon het zo gek niet bedenken. Alle soorten voorwerpen die de bewoners aan het normale leven van vroeger doen herinneren, werden gebouwd of geplaatst.. De C1000 van Henk-Jan Van de Bunt leverde speciaal voor de gelegenheid vrijwillig versnaperingen aan voor de inwendige mens en Bakkerij Jacques Maas bood de harde werkers gratis broodjes en Loosdrechtse stammetjes, voor dat stukje extra energie.

Vrijwilligerscoordinator Joan Saladin en ontwerpster van de belevingsvolle gang Chantal Theunissen waren zichtbaar onder de indruk van zoveel enthousiasme. Chantal, die al ruim een jaar met het idee rondloopt, ziet een droom werkelijkheid worden. “Met al de interactieve elementen creëren we binnen in de Beukenhof een buitenwereld die gericht is op fysieke en mentale beleving, zoals de bewoners dat van vroeger gewend zijn. Dit stimuleert hun herinnering en houdt het brein actief. Het bijzondere van deze gang is vooral dat mensen zelf kiezen voor wat hen interesseert. Ze hoeven niet in een stoel een aangeboden programma af te wachten, maar ondernemen zelf initiatief. Het is fantastisch om te zien hoe betrokken de gemeenschap en de politiek van Wijdemeren is.”

Hoewel zorgorganisatie Inovum een groot deel van de bouw zelf financiert, is de Beukenhof voor de aankleding en uitvoering van de gang sterk afhankelijk van donaties en giften. Een flink aantal lokale en regionale ondernemers heeft inmiddels gehoor gegeven aan een eerdere oproep. Ook vanuit particulieren en het OranjeFonds is inmiddels steun. Leerlingen van de Gooise Praktijkschool o.l.v. vakdocent Jan Schaafsma zetten zich vanuit school hard in voor de gang. Dit neemt niet weg dat elke vorm van hulp nog steeds meer dan welkom is, want een gang als deze is een kostbare zaak. Inovum doet daarom via deze weg nogmaals een beroep op uw financiële bijdrage. U kunt uw gift overmaken naar rekeningnummer 33.69.00.589 t.n.v de Beukenhof Loosdrecht o.v.v. Belevingsvolle gang.

Brigitte Blaauw
Inovum

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Astrid Bron F.
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief