WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD: Dutch Flower Power
Wijdemeren, wo 14 maart 2012

Bezoekers van de scheidingsstations van de GAD krijgen gratis een zakje Dutch Flower Power op zaterdag 24 maart a.s. van 9.30 tot 14.30 uur.

persbericht

Van GFT tot bloemenzee!

Bezoekers van de scheidingsstations van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) krijgen in het kader van de Landelijke Compostdag op zaterdag 24 maart a.s. van 9.30 tot 14.30 uur gratis een zakje Dutch Flower Power (plantenvoedingsmiddel),  als zij afval komen brengen.
Met deze actie bedankt de GAD de inwoners voor hun inspanningen het groenafval gescheiden aan te bieden.

Het gescheiden inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval heeft een positief effect op het milieu. Dit afval wordt bij de verwerker van het groen afval van de regio Gooi en Vechtstreek, de firma Van Kaathoven, verwerkt tot o.a. compost en Dutch Flower Power. Compost legt CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Tevens bespaart composteren geld omdat het efficiënter is dan het verbranden met het restafval.

Dutch Flower Power maakt onderdeel uit van een duurzame, biologische kringloop. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van grondstoffen uit gecomposteerde groenstromen, o.a. afkomstig van het groen afval van het gewest Gooi en Vechtstreek. Dutch Flower Power wordt opgenomen in de bodem om vervolgens het bodemleven te verbeteren.

Voor deze actie geldt dat één zakje per bezoeker met groen afval wordt uitgereikt en op=op!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief