WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Darten met de Arreslee
Kortenhoef, za 3 maart 2012

De darters gebruikten hun schaatsen en een arreslee om uitwedstrijden te gaan spelen.

ingezonden bericht

Met de arreslee naar de uitwedstrijden

De darters togen de afgelopen maand met schaatsen of de arrenslee naar de uitwedstrijden, dit was verstandiger wegens de winterse omstandigheden. WVK 2 had de zware taak om uit bij Bosgenoegen te Nijkerk te winnen, wil het nog kans maken op het kampioenschap.

Michel won zijn single, maar André, Berrie en Berend verloren. Michel en Berrie wisten samen één van de koppels te winnen, maar daar de andere koppels verloren gingen was het pleit al beslecht. En na de bierronde die men ook nog verloor moest men de tegenstander ook nog volgens goed gebruik op een drankje trakteren. Daarna, werd het paard weer voor de slee gespannen op weg naar huis. Waarbij alleen Michel het hoofd fier recht op mocht houden, hij zat derhalve op de bok.

Een week later werd er dan wel weer met 9-0 van Dobuk/de Kajuit gewonnen, mede omdat die maar met 3 mensen op kwam dagen. Berrie liet vanaf 190 een finish voor Michel staan van dubbel 10.  En Michel scoorde weer eens 180. Bakkie en André waren de andere spelers, die ook deden waar ze goed in waren. De afgelopen week werd de Baron nog even met 7-2 opzij gezet, men wilde eerst nog in Carnavalskostuum gaan, maar daar er in Turfendonk van een beetje een carnavalsfeest weinig viel te bekennen, de Turfendonkers zaten namelijk in Brabant, besloot men die overbodige moeite maar achterwege te laten.

Men kon weer gewoon met de auto, dus André baalde, want die moest nu voor Bob spelen.
Komende week is er de nieuwe ronde om de Bosgenoegenbokaal. Daar WVK 2 hierin tegen een ander team uit de tweede klasse mag aantreden schept hoge verwachtingen. Zal het dit team lukken om tot de laatste 16 door te dringen? Gezien de vorm is het niet onmogelijk, ze denken zelfs dat ze een heel goede kans maken. Maar, het andere team is ook niet voor niets zo ver al gekomen.
Een week later wachten de Thunderbirds hen in eigen huis op, die staan derde, dus goede mogelijkheden het gat dat al 19 punten bedraagt nog verder te vergroten.

Met de 180 ers zit het wel goed, Bakkie staat nog op 10 en Michel zit hem met 7 stuks al aardig op de hielen.
Het derde wist weer eens een wedstrijd te winnen maar toch staat het team nog onderaan. Komende week wacht een lage middenmoter, misschien kans een paar extra sets in de wacht te slepen, de week erna wacht de huidige nummer 3. Een zwaar parcours voor de Kortenhoevers.

WVK Netnie wist ook weer een wedstrijd te winnen in de vijfde divisie. Ze staan nu net als WVK 3 op 4 overwinningen. Angelique gooide haar eerste 180-er. Wat dat betreft gaat het goed met de darters uit Kortenhoef, de 180 wordt steeds makkelijker gevonden, derhalve ook de triple 20. Wat betekend dat de spelers nog groeiende zijn en zich ook daadwerkelijk ontwikkelen en verbeteren. WVK Netnie staat al weken op de 9e plaats, na de 5-4 overwinning werd er 2 maal net nie gewonnen, 2 maal werd het 3-6 voor de tegenstander. Komende week wacht de nummer 8 die net als WVK 62 sets hebben gewonnen, alleen hebben zij 3 wedstrijden meer gewonnen. Mocht WVK toch met 5-4 of meer winnen, dan stijgen ze een plaatsje. De week erop zijn ze echter dan weer vrij en dan bestaat de kans dat de gewonnen plaats weer verloren gaat. Kortom, even afwachten, maar het ziet er naar uit dat de 9e plaats voorlopig het eindstation van de Kortenhoefse dames en heren is.

Uiteraard zijn we altijd op zoek naar nieuwe darters, zo wordt voor het team de Dames van Kortenhoef (voorlopige naam), nu bestaande uit Jeffrey, Victor, PeKa, Maupie en Brian nog medespelers gezocht, liefst iemand in bezit van Rijbewijs en auto. Voor meer info hierover belt u met het Wapen: 035-6550083 of met PeKa: 035-8795195. Maar ook als toeschouwer of gewoon voor een goed glas bent u in het Wapen altijd een welkome klant.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief