WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Badmintontoernooi NdB
Nederhorst den Berg, vr 2 maart 2012

Afgelopen zondag kwamen uit het hele land badmintonspelers met een beperking naar Nederhorst voor een toernooi van de Blijkklappers.

ingezonden bericht

Elfde aangepast badmintontoernooi BV De Blijkklappers
Nederlandse badmintontop weer op bezoek in Nederhorst den Berg!

Het is inmiddels een bekend fenomeen geworden in Sporthal De Blijk. Elk jaar reist de Nederlandse top van badmintonners met een fysieke beperking (rollers en staanders) af naar ons kleine dorpje aan de Vecht.

Afgelopen zondag was het weer zover. Vanuit alle uithoeken van Nederland waren de sporters weer naar Nederhorst den Berg afgereisd om daar hun krachten te meten.
In ontspannen sfeer wordt er onderling gestreden, maar ook wordt er veel bijgepraat. De door Sportcafé De Blijk al jaren ter beschikking gestelde zitjes in het midden van de zaal hebben daar zeker aan bij gedragen. Zo kan men ontspannen bijkomen van de wedstrijden. Ook de toeschouwers hoeven niet vanaf een grote afstand op de tribune toe te kijken, maar kunnen vanaf de achterlijn het badmintongeweld gadeslaan.

In de prijzen

Zo konden de toeschouwers deze keer mooie partijen bewonderen in de enkel en in de gemengd dubbel. Er werd flink gevochten voor de punten met menig driesetter en verlenging tot gevolg. Uiteindelijk wisten de volgende spelers de eerste plekken te bemachtigen bij de enkels: Nicole Dielissen, Ilse Burgwal, John Besseling Guus Maassen en Axel Nieuwenhuys. Bij de mixen waren dat Marcel Smouter & Ilse Burgwal en  Eddy Boerman & Carmen van Kesteren. Omdat er veel heren rollers waren zonder mixpartner is op het laatste moment nog een poule ingericht voor herendubbel. Hierbij werd Leen van Toorn van De Blijkklappers samen met Willie Wijers eerste. Allen gefeliciteerd met dit resultaat.

Dank aan onze sponsoren

Dit toernooi kon natuurlijk nooit plaats vinden zonder de diverse sponsoren. Waarvoor wij weer erg dankbaar zijn. Zonder sponsoren als Aannemersbedrijf Drent & Welling uit Huizen, Sportcafé De Blijk, Installatiebureau Gebr. Dijs, Autobedrijf Jansen en Janssen, Bloemsierkunst Lydi, Cito Transport, Garage Barmentloo uit Nederhorst den Berg, Arla Zuivelproducten en divers private sponsoren zouden dit soort initiatieven niet langer meer mogelijk zijn. In het bijzonder willen we Gert-Jan en Anita Versluis  van Sportcafé De Blijk danken voor hun persoonlijke inzet voor dit toernooi. Tenslotte willen we de inzet van vele vrijwilligers op deze plek nog een keer onder de aandacht brengen. Ook geen toernooi zonder hen! Vanaf deze plaats onze dank.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief