WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cello en Harp aan de Dijk
Kortenhoef, wo 29 februari 2012

Kunst aan de Dijk presenteert op 15 maart Larissa Groeneveld (cello) en Gwyneth Wentink (harp) in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Larissa Groeneveld (cello) en Gwyneth Wentink (harp)

Op 15 maart kunt u luisteren naar een ongebruikelijke en sprankelende combinatie van twee instrumenten: cello en harp. Ze worden bespeeld door twee grootmeesters. Larissa Groeneveld is een oude bekende bij Kunst aan de Dijk: zij speelde al twee keer in ons kerkje met het Osiris Trio. In Kortenhoef speelt ze samen met harpiste Gwyneth Wentink, een harpiste van internationale allure.

Larissa Groeneveld

Celliste Larissa Groeneveld maakt al ruim vijfentwintig jaar muziek op hoog niveau door trouw te zijn aan haar eigen stijl en muzikale passie. Met verschillende bevriende musici speelt ze in vaste combinaties samen. Buiten het Osiris trio (sinds 1988) vormt zij een vast duo met pianist Frank van de Laar (sinds 1981). Ook speelde ze samen met onder andere Herman Krebbers, Natalia Gutman, Giora Feidman, Giovanni Sollima en Reinbert de Leeuw.

Wat haar repertoire betreft is ze altijd op zoek naar verrassingen. Van de grote klassieke componisten speelt ze behalve het bekende repertoire ook graag minder bekende werken en daarnaast ligt haar hart bij hedendaagse composities.

Gwyneth Wentink

Harpiste Gwyneth Wentink staat bekend om haar gepassioneerde spel, haar brede scala aan kleuren en nuances en imposante techniek. Hoewel ze pas 30 is, treedt ze wereldwijd op als soliste en in orkesten. Daarnaast is Gwyneth voortdurend op zoek naar nieuwe combinaties en repertoire voor de harp. Naast haar optredens met celliste Larissa Groeneveld vormt ze een duo met fluitiste Felicia van den End, maakt ze deel uit van het Nederlands Harp Trio en werkt ze samen met het Rubens Strijkkwartet.

Programma

Larissa en Gwyneth spelen in het Oude Kerkje een breed en gevarieerd programma met de volgende werken:

  • Bach -Sonate BWV 1027
  • Yun -Duo voor violoncello en harp
  • Khan -Chanson Exotique, lento voor violoncello en harp
  • Loevendie -nieuw werk
  • Bach -Sonate BWV 1029
  • Damase -Sonate voor violoncello en harp
  • Piazzolla -Le Grand Tango

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 15 maart 2012, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief