WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ouderen in de Knel
Wijdemeren, vr 29 juni 2012

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft het NIBUD laten onderzoeken wat de gevolgen zijn van het scheiden van wonen en zorg.

persbericht

KBO luidt noodklok over
het scheiden van wonen en zorg

Het binnen de ouderenzorg versneld invoeren van het scheiden van wonen en zorg leidt volgens de KBO tot een financiële ramp voor tienduizenden zorgbehoevende ouderen. De KBO, met 200.000 leden de grootste ouderenorganisatie in Nederland, baseert dit op een in haar opdracht uitgevoerd onderzoek van het Nibud.

De KBO is weliswaar voorstander van het scheiden van wonen en zorg, maar vindt wel dat er aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan. Zo mag de koopkracht van zorgbehoevende ouderen absoluut niet in gevaar komen en moet de bureaucratische lastendruk voor bewoners binnen de perken blijven. Uit het Nibud-rapport blijkt de huidige uitvoering voor deze doelgroep heel anders uit te pakken.

Het rapport “bestedingsmogelijkheden bij het scheiden van wonen en zorg” iIs vandaag om 13.15 uur in het gebouw van de Tweede Kamer door KBO vice-voorzitter Martin Arntz aangeboden aan Pauline Smeets (PvdA), voorzitter van de vaste Kamercommissie voor VWS.

Het rapport is hier te downloaden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief