WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tweede Estafette Marathon
Nederhorst den Berg, wo 13 juni 2012

Voorzitter Dingeman Goossen van de Bergse Runners Club vertelt over de Tweede Wijdemeerse Estafette Marathon op 24 juni.

ingezonden bericht

Doe mee aan de 2e Wijdemeerse Estafette Marathon op 24 juni !

BRC voorzitter Dingeman Goossen over 20 jarig jubileum en “lopen voor het goede doel”

In de enclave van ondernemers in Nederhorst den Berg ontmoeten wij Dingeman Goossen de voorzitter van de Bergse Runners Club.
Hoe komt iemand aan zo’n voornaam ? Hij heeft de naam gekregen van zijn vader ook een Dingeman, en de oorsprong moet gezocht worden in het Germaans met de betekenis van “ hij die recht spreekt “; ook is er een uitleg vanuit het Keltisch waar het “ridder” of “heerser” zou betekenen.
In ieder geval een naam met een heroïsche betekenis en één die je niet zo snel vergeet.


Dingeman Goossen

Hoe word je voorzitter van een hardloopvereniging?

Lopen is altijd mijn passie geweest Na het werk is het heerlijk om nog te gaan hardlopen ook al heb je het gevoel dat je moe bentJe spieren staan na afloop op scherp en je hoofd is leeg Je voelt je weer topfit.
Ik liep al bij de vereniging en ben er min of meer ‘’ingerold’’ de vorige voorzitter Henry Bonnes kreeg ander werk en moest ook vaak het land uit ik ben gevraagd en doe het nu 3 jaar en afgelopen winter hebben de leden akkoord gegeven voor nog 3 jaar. Mijn mening is dat je echt wat moet doen voor de samenleving en je moet durven het voortouw te nemen. Je bent een onderdeel van de omgeving en ik vind dat je je daarvoor moet inzetten, dat maakt een dorp leefbaar. Er zijn veel ondernemers in ons gebied die hand -en-spandiensten niet uit de weg gaan veel vrijwilligers die mee willen helpen en dat maakt de gemeente sterk en krijg je veel van de grond.

Wij werken veel samen met de ijsclub Nederhorst en de brandweer die sociale verbondenheid zorgt ervoor dat je veel kunt organiseren.
Zo komen we op het grote evenement van 24 juni as Dit jaar viert de BRC haar 20-jarig jubileum en organiseert zij de 2e Wijdemeerse Estafette Marathon.
(De eerste 5 jaar geleden, was een groot succes). Het marktplein van Nederhorst den Berg zal het bruisend middelpunt vormen.
Samen met Rotary Wijdemeren is gezocht naar een goed doel. De inschrijfgelden en sponsoropbrengsten gaan naar het Jeugdsportfonds.

Kende Dingeman dit Jeugdsportfonds?

Ja, ik wist van het bestaan en vind het een superinitiatief om de jeugd, alle jeugd, de mogelijkheid te bieden om te sporten. Wij vinden het maatschappelijk heel belangrijk en wij hebben voor de toekomst ambitieuze plannen waarbij we ook veel voor de sportende jeugd kunnen betekenen. Als vereniging willen we verder en nog meer mensen in beweging krijgen. Er zijn veel lopers in onze relatief kleine gemeente. De BRC bestaat nu 20 jaar we hebben 200 leden en zijn nog groeiende Een gezonde vereniging met gediplomeerde trainers en we kijken vooruit. De voorbereidingen zijn al in volle gang om een nieuwe sportaccommodatie in Nederhorst den Berg van de grond te krijgen. We organiseren al veel evenementen zoals de Spiegelplasloop en de triatlon. Met een nieuwe loopvoorziening in de toekomst zijn er nog meer mogelijkheden, ook voor de jeugd.

Over de Estafettemarathon van 24 juni

De organisatie is in handen van een speciale commissie van de Runners Club ongeveer dezelfde groep die dat 5 jaar geleden deed. Het parcours ( 10 x 4,2 km) is ook nagenoeg hetzelfde met het kleine niet onbelangrijke verschil dat we nu door de kasteeltuin mogen lopen ! Dat is uniek en zal hele mooie plaatjes opleveren. Er lopen zo’n 10 teams mee van onze eigen vereniging meestal zijn dat familieteams. Zelf heb ik helaas een knieblessure maar waarschijnlijk haal ik 4,2 km wel ik ben momenteel bezig om een team samen te stellen eventueel met mijn eigen bedrijf.
Overigens wil ik nog even benadrukken dat de marathon niet alleen voor lopers is maar ook voor wandelaars. Deze groeiende groep ook binnen onze eigen vereniging, is van harte welkom en ik hoop dat veel wandelteams zich zullen aanmelden. Zij lopen in duo 5 rondjes van 4,2 km. En natuurlijk hoop ik ook dat veel jeugd zich zal aanmelden voor dit geweldige sportevenement
Het zal weer blijken dat door de inspanning van velen onder leiding van gedreven initiatiefnemers grote prestaties geleverd kunnen worden
Waar een kleine gemeente groot in kan zijn, nu en in de toekomst.

Meer informatie

Team inschrijven ? Ga naar www.bergserunnersclub.nl
Teams lopen een fraai parcours van 10 keer 4,2 kilometer. Een team kan bestaan uit 2 tot maximaal 10 lopers. Wandelaars zijn ook van harte welkom.
Het gaat niet om de snelste tijd of het meest originele team, maar om het hoogste sponsorbedrag dat door een team wordt opgehaald.
Vriendenteams, familieteams, bedrijven. Iedereen kan mee doen. Start en finish op Het Plein in Nederhorst den Berg.
Schrijf nu je team in op www.bergserunnersclub.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief