WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bus: Keren bij Veenstaete
Kortenhoef, wo 13 juni 2012

De Stichting Vrienden van Veenstaete pleit ervoor om de keerlus van lijn 105 voor Veenstaete te leggen. Nu keert de bus naast de Meenthof.

persbericht

De Stichting Vrienden van Veenstaete (voorheen de Vrienden van Veenstaete en Brugchelen heeft aan de directie van Inovum (Veenstaete) onlangs voorgesteld initiatieven te ondernemen voor het inrichten van een bushalte bij de ingang van het nieuwe Veenstaete.

Op dit moment keert buslijn 105 bij de Meenthof. Soms is dat niet mogelijk vanwege de daar aanwezige trucks die Albert Heijn bevoorraden.

Een heel goed alternatief zou zijn om de bus te laten keren bij Veenstaete. Dat is van groot belang voor de bewoners van Veenstaete die dan gemakkelijk van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken.

Naar wij hebben vernomen heeft Inovum dit voorstel in uitvoering genomen. Overleg met de gemeente, Connexxion en Provincie lijkt gestart te zijn. Hopelijk zien deze instanties ook in dat dit een belangrijk punt is voor de bewoners. Bovendien bevordert het de verkeersveiligheid op de Kerklaan in Kortenhoef.

Naschrift WWK:

Het keren van buslijn 105 in Kortenhoef is een ware martelgang voor de buschauffeurs en andere weggebruikers. Er worrdt gereden met grote en kleine bussen. De kleine bus kan zich nog redelijk tussen de geparkeerde auto's en de lossende trucks van AH en Jumbo door worstelen. De grote bus probeert het soms niet eens en maakt dan een omweg over de Dodaarslaan en de Curtevennweg om de hele Meenthof heen. Probeert hij het wel, dan komt hij (zoals gisteren) klem te zitten op de kruising Curtevenneweg-Kerklaan, waar het overige verkeer ruim baan moet maken om hem de bocht te kunnen laten nemen. Anders lukt het niet.

En dan hebben we het nog niet over het onzalige idee om precies op die kruising een bushalte te maken, terwijl er enige tijd geleden een prima bushalte net was aangelegd een stukje terug op de Kerklaan. Ook die bushalte midden op de kruising levert gevaarlijke situaties, zeker voor fietsers, op.

De WWK redactie ondersteunt het bovenstaande pleidooi voor verplaatsing van de keerlus dan ook van harte. En neem dan meteen die halte mee.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
PB/WWK
foto
---
auteur
PB/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief