WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lichtmastreclames
Wijdemeren, di 5 juni 2012

Het straatbeeld van Wijdemeren wordt opgefleurd met maximaal 50 lichtmastreclames die samen per jaar zesduizend euro gaan opleveren.

persbericht

Lichtmastreclame

De gemeente Wijdemeren heeft met het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) een contract afgesloten voor lichtmastreclame. Dit levert over een periode van 12  jaar ruim € 72.000,- op. Op dinsdag 5 juni onthult de heer G. Zagt, wethouder Economische Zaken, de eerste lichtmastreclame in Wijdemeren.

Op maximaal 50 locaties komen er verlichte reclameborden in lichtmasten te hangen. De gemeente bekijkt per aanvraag of de locatie geschikt is. Woongebieden, het beschermd dorpsgezicht en sierlantaarnpalen zijn uitgesloten. Bij de aanbesteding van de lichtmastreclame heeft duurzaamheid en energiegebruik een belangrijke rol gespeeld.

Totale opbrengst van € 365.000,-

Het afsluiten van het contract voor lichtmastreclame is het sluitstuk van het buitenreclamebeleid dat de gemeente in 2009 heeft opgesteld. Doel van dit beleid is het creëren van meer promotionele mogelijkheden voor ondernemers en het genereren van structurele gemeentelijke inkomsten. Inmiddels worden de volgende vormen van buitenreclame in Wijdemeren toegepast: plattegrondkasten, abri’s, driehoeksreclameborden, digitale informatieborden en lichtmastreclame. De totale opbrengst is ruim € 365.000,-. Buitenreclame is als inkomstenbron sinds 2009 in de begroting opgenomen.

Adverteren?

Ondernemers en instellingen die willen adverteren via lichtmastreclame kunnen contact opnemen met het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB), telefoonnummer: (023) 538 48 44 of via de site www.n-p-b.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief