WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing 17 juni
Kortenhoef, ma 4 juni 2012

Op 17 juni zal Joke Schippers in het Oude Kerkje aan de Dijk de Nescio-lezing verzorgen onder de titel 'De kunst van leven met verlies'.

persbericht

De kunst van leven met verlies

Op 17 juni 2012 zal Mevrouw Joke Schippers in het Oude Kerkje aan de Dijk de Nescio-lezing verzorgen onder de titel "De kunst van leven met verlies"


Joke Schippers

Mensen kunnen op verschillende levensgebieden verliezen meemaken, zoals het verlies van een persoon (door overlijden of echtscheiding), verlies van gezondheid en verlies van werk. Ook - of misschien wel juist - ouder worden betekent verliezen en dat kan grote stress met zich meebrengen.

Rouw is het antwoord dat je geeft op verlies. Het is de normale reactie op een normale, dat wil zeggen in het leven mogelijk zijnde gebeurtenis. Wat zeker niet wil zeggen, dat het gemakkelijk is!

In de rouw kun je van alles tegen komen: verdriet, pijn, verslagenheid, eenzaamheid, wanhoop, opluchting, boosheid, angst, schuldgevoel, verdoving, vermijding, concentratieverlies, piekeren, verminderde eetlust of juist drang tot eten en drinken. Je kunt je soms afvragen of je zo’n ingrijpend verlies wel kunt dragen, hoe je verder moet en of je dat wel wilt. Je kunt het gevoel hebben jezelf en ook de zin van het leven kwijt te zijn. Kunt, want ieder rouwt op zijn of haar eigen manier.

Hoe beleef je dit verlies en hoe ga je er mee om ….?

Joke Schippers is preventiemedewerker Ouderen bij Prezens (onderdeel van GGZ inGeest Amsterdam) . Zij is gespecialiseerd in rouw en verlies.

Koffieconcert

Pieternel Brummelkamp zingt deze ochtend romantische, expressionistische, neo -romantische, hilarische en soms een tikkeltje hysterische liederen. Ze wordt begeleid door pianiste Ineke Cante.

Programma:

Voor de lezing:

  • Robert Schumann: Liederen uit Liederkreis op. 39 (teksten van J. von Eichendorff)
  • Arnold Schonberg: Vier liederen op. 2 (teksten van R. Dehmel)

Na de lezing:

  • Roger Quilter: Three Shakespeare songs
  • Benjamin Britten: Cabaret songs ( teksten van W.H. Auden)
  • Ralph Vaughan Williams: Orpheus with his lute, versie uit 1901 (tekst William Shakespeare)

Pieternel Brummelkamp begon op haar 17e met zanglessen bij Annett Andriesen. Bij haar deed ze de vooropleiding aan het Hilversums Conservatorium. Daarna studeerde ze lied en opera bij zangpedagoge Margreet Honing aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na haar eindexamen deed ze freelance ensemble- en recital werk en maakte ze een aantal eigen muziektheatervoorstellingen. Het lichte chanson nam en neemt nog altijd een grote plek in haar repertoire in. Speciaal voor de Nescio -lezing maakt Pieternel na lange tijd, samen met pianiste Ineke Canté, weer een uitstapje naar het klassieke liedrepertoire.

Ineke Canté won reeds op jonge leeftijd vele prijzen, o.a. op het Prinses Christina Concours. Zij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en volgde tevens diverse Masterclasses. Na het behalen van het diploma Docerend Musicus (1998) volgde Ineke een Graduate opleiding in Boston. Zij gaf tijdens deze studie veel concerten en werd aangesteld als docente bijvak piano aan het New England Conservatory in Boston. Terug in Nederland behaalde Ineke Canté haar diploma Uitvoerend Musicus aan het Conservatorium in Rotterdam (2001). Thans geeft zij solo- en kamermuziek concerten op podia in het hele land . Ook is Ineke een veel gevraagd docente en is zij coach/begeleidster van jonge, getalenteerde musici.

Informatie

Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 7,00
Plaats: Oude Kerkje Kortenhoefsedijk 168 Kortenhoef
www.osg-kortenhoef.nl of www.vuconnected.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief