WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rekenkamer vraagt Input
Wijdemeren, ma 4 juni 2012

De Rekenkamercommissie van Wijdemeren vraagt aan de inwoners om onderwerpen die nader onderzocht zouden moeten worden.

persbericht

Rekenkamer vraagt om Onderzoeksideeën

Sinds  2006 is elke gemeente wettelijk verplicht een rekenkamer in te stellen. De rekenkamercommissie Wijdemeren (2006) heeft van de gemeenteraad de taak gekregen om te onderzoeken of de gemeente efficiënt werkt en met haar beleid en het daaraan uitgegeven geld bereikt wat werd beoogd. De rekenkamercommissie bestaat uit drie leden van buiten de gemeente Wijdemeren.

De rekenkamercommissie treedt onafhankelijk op. Zij selecteert zelf - na overleg met de raad - de onderwerpen die aangepakt gaan worden. Bij het verzamelen van onderwerpen vraagt de rekenkamercommissie in ruime kring om een inbreng. De gekozen onderzoeksprojecten worden door de commissie vastgelegd in een werkprogramma. De rekenkamercommissie bepaalt haar eigen werkwijze bij de uitvoering van die projecten. De commissie rapporteert aan de raad. De rapporten van de commissie zijn openbaar.

In de afgelopen jaren hebben wij adviezen uitgebracht over uiteenlopende onderwerpen als subsidiebeleid, inhuur van externe bureaus, reïntegratie van uitkeringsgerechtigden, burgerparticipatie, beheer openbare ruimte, Plassenschap Loosdrecht e.o. en – het meest recent – de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De meeste van de door ons gedane aanbevelingen werden door de raad overgenomen. Zie voor een compleet overzicht www.wijdemeren.nl > Bestuur en Organisatie > Rekenkamercommissie.

Wij zijn nu bezig met de voorbereiding van ons nieuwe werkprogramma voor de periode najaar 2012 tot voorjaar 2014 en zouden het op prijs stellen van de inwoners van Wijdemeren suggesties te ontvangen voor onderwerpen die bij de kop gepakt kunnen worden. Daarom nodigen wij u graag uit om uw ideeën kenbaar te maken op ons e-mailadres rekenkamercommissie@wijdemeren.nl

Chris Moen,
voorzitter Rekenkamercommissie Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief