WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toeristische Websites Wdm
Wijdemeren, vr 27 juli 2012

De voltallige redactie van de WWK maakte een rondgang langs de twee nieuwe toeristische websites van Wijdemeren. Er moet nog veel gebeuren.

Fris en dynamisch

Gisteren opende burgemeester Martijn Smit twee nieuwe websites. Een website die puur op toeristen is gericht en een nieuwe gemeentelijke website. De nieuwe gemeentelijke website hebben wij nog niet grondig bekeken. Wel klikten wij ons door de toeristische informatie die, tot onze verrassing, verdeeld is over zowel de website van de gemeente, als de website van de VVV. De beide websites zien er goed en fris uit. Zij zijn dynamischer geworden en zijn uitgevoerd in frisse kleuren.

Loosdrecht

De VVV website gaat grotendeels over Loosdrecht. Het meest sprekende voorbeeld is dat bij bootverhuur één bedrijf staat dat niet in Loosdrecht gevestigd is, te weten Jachthaven Kortenhoef. Geen enkel ander Kortenhoefs of Bergs watersportbedrijf wordt genoemd. Zelfs Ottenhome, ooit het vlaggenschip van de Loosdrechtse watersport, wordt niet genoemd. Het bedrijf noemt zich soms nog Ottenhome Loosdrecht al is het in Kortenhoef aan de Wijde Blik gevestigd. Bij de horecagelegenheden staan wel alle bedrijven verdeeld over heel Wijdemeren er op.

Evenementen incompleet

Als u iets wilt weten over de evenementen in Wijdemeren, dan moet u, tegen de verwachting in, niet op de VVV site zijn, maar op de gemeentelijke website. Op de gemeentelijke site staan nu drie kopjes. Toeristen, Inwoners en Bedrijven. Onder Toeristen staan drie links, VVV Wijdemeren (naar de VVV website), de Dorpen met korte beschrijvingen van de kernen en Wat is er te doen? De laatstgenoemde link voert naar een overzicht met evenementen.


Eerste Prijswinnaars Gondelvaart Kortenhoef 2011.
Foto: WWK/Douwe van Essen

Dat evenementenoverzicht bevat rijp en groen, maar er ontbreekt veel. Natuurmonumenten is aanwezig met veel activiteiten van het bezoekerscentrum. Wat er weer niet op staat is het Nederlands Kampioenschap Palingroken, de braderie en de Gondelvaart in Kortenhoef. Wel wordt de Gondelvaart in Loosdrecht genoemd. Alleen de aankomst van Sinterklaas in Loosdrecht in 2012 wordt vermeld. Dat de Goedheiligman hetzelfde doet in Nederhorst den Berg, Ankeveen en 's-Graveland blijft onvermeld.

Muiderhardzeildagen

Eén evenement op het evenementenoverzicht op de gemeentelijke website sprong eruit. Er loopt een vage herindelingsdiscussie over een fusie met Weesp en Muiden. Daarop preludeert de evenementenkalender door tot onze verbazing de Muiderhardzeildagen te vermelden.

Werk aan de Winkel

Er is nog flink wat werk aan de winkel om de beide websites te completeren en up to date te maken. De verstrengeling van de beide sites werkt soms verwarrend. Je weet dat je ergens iets gelezen hebt. Maar waar? Bijv. de pagina met evenementen. Wij wilden een evenement terugzoeken. en gingen naar de VVV website. Daar kwam het woord evenementen niet voor. Zelfs als zoekwoord gaf "evenementen" niet thuis. Nul hits. Toen maar eens gezocht op de gemeentelijke website. Daar vonden wij de page terug.

Aanmelden

Op de VVV-site staat een link naar een formulier waarmee ondernemers zich kunnen inschrijven bij de VVV. Dat is niet echt gratis. Wellicht dat daarom veel ondernemingen niet vermeld worden. (Op ons scherm was de prijslijst trouwens nogal onleesbaar met letters en cijfers door elkaar heen, maar dat terzijde.)

Een mooi begin, maar nog veel te doen.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief