WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wijdemeren kijkt toe
Kortenhoef, di 3 juli 2012

Volgens Afvalzorg 'valt nog te bezien of Wijdemeren een grotere stem in het project van de belt zal krijgen' aldus projectleider Ninaber.

Afvalzorg bevestigt dat Wijdemeren niet actief deelneemt in het project Groenewoud. Volgens de projectleider "valt nog te bezien of Wijdemeren een grotere stem in het project van de belt krijgt". Dat is vandaag te lezen in de G&E.

Communicatie moet beter

Afvalzorg (AZ) is er zich van bewust dat de communicatie over het project, om dure waterwoningen rond de voormalige stort Groenewoud te realiseren, tekort heeft geschoten. Volgens de verantwoordelijk projectleider Jacques Ninaber is de bouw van een website of de instelling van een klankbordgroep wellicht een betere vorm van communicatie. Er moet nog veel gebeuren voor een tweede info-avond in oktober zal worden georganiseerd door AZ. Volgens een woordvoerster van de gemeente Wijdemeren was de bijeenkomst vorige week wel openbaar.

Vragen WWK

Omdat die bijeenkomst niet gepubliceerd werd was die openbaarheid in dit geval een wassen neus. Veel bewoners en de pers waren niet op de hoogte. De WWK heeft vragen aan het gemeentebestuur gesteld over de aard van bijeenkomst, het uitnodigingsbeleid en de rol van wethouder Abrahamse (VVD) daar (gast, toeschouwer, deelnemer, verantwoordelijke wethouder) en de rol van de gemeente is dit hele proces. (Update 3-7-2012, 21.27. Wij ontvingen na publicatie van dit bericht de antwoorden van het gemeentebestuur.)


Het kaartje met de drie ontsluitingswegen.
Links de Kortenhoefsedijk. Rechts de Emmaweg. Boven de Bruinjoost.

Ontsluiting ligt nog niet vast

De 'besloten' info-avond over de belt, die vorige week dinsdag 26 juni werd gehouden, heeft volgens de projectleider veel informatie opgeleverd over wat er leeft bij de genodigden. Op 17 mei gaven AZ en Natuurmonumenten (NM) voor de commissie Ruimte en Economie samen een presentatie over hun plannen met het gebied. In die presentatie stond een kaartje met drie ontsluitingswegen. Eén naar de Kortenhoefsedijk, één naar de Emmaweg en één naar de Bruinjoost in de kern van Kortenhoef. Ninaber stelt nu echter dat nog niet bekend is hoe de ontsluiting plaats zal vinden. Die uitspraak maakt het doel van de info-avond van vorige week nog waziger, omdat ontsluiting altijd een heikel punt is en de Bruinjoost niet was uitgenodigd.

Veel vragen

De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van de beltplannen door AZ en NM al blijven er twijfels. De positie van de pachters van de grond, die van NM is, is ook niet duidelijk volgens Ninaber. Ook zij willen beter geïnformeerd worden over de ontwikkelingen. AZ gaat de komende maanden op zoek naar de antwoorden op de vele vragen die aan de orde zijn gekomen.

Dossier Groenewoud

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief