WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bibliotheek en Viore
Wijdemeren, di 24 januari 2012

De bibliotheken in het Gooi gaan samenwerken met Viore, een centrum voor mensen die leven met kanker, gevestigd bij het Tergooi ziekenhuis.

persbericht

Gooise Bibliotheken gaan samenwerken met Viore

Bibliotheek Hilversum, Bibliotheek Huizen Laren Blaricum en De Bibliotheek (Weesp, Muiden, Wijdemeren en Eemnes), zijn enthousiast over het initiatief van Viore om op 1 maart a.s. een inloopcentrum te openen voor mensen die leven met kanker.

Dit enthousiasme leidt ertoe, dat zij de infotheek van het centrum willen voorzien van een passende wisselcollectie boeken. Daarnaast zal op termijn op de websites van de bibliotheken (ook die van Naarden Bussum) en van Viore (www.viore.org) het totale aanbod aan titels, die voor bezoekers van belang zijn en die in de bibliotheken beschikbaar zijn, worden opgenomen. Bezoekers van dit deel van de websites zullen hun leeservaringen met elkaar kunnen delen.

De bibliotheken zullen daarnaast met grote regelmaat aandacht schenken aan de activiteiten die in het inloopcentrum worden georganiseerd.

Om voor de hand liggende logistieke redenen zal de bibliotheek Hilversum het project namens de Gooise Bibliotheken coördineren.

Viore is zeer blij met de samenwerking met en de ondersteuning door de bibliotheken. Het strookt helemaal met de intentie het inloopcentrum in Hilversum te laten functioneren voor de regio, maar zeker ook dankzij de regio.

Het inloopcentrum van Viore is gevestigd op het terrein van Tergooi-ziekenhuizen in Hilversum. De officiële opening van het inloopcentrum op 29 februari zal Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, voor zijn rekening nemen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief