WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KadD: Calefax Rietkwintet
Kortenhoef, di 24 januari 2012

Op 16 februari speelt het Calefax Rietkwintet in het programma van Kunst aan de Dijk het Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Calefax Rietkwintet

Op 16 februari speelt het Calefax Rietkwintet in het Oude Kerkje in Kortenhoef. De vijf rietblazers vormen een veelgevraagd kwintet, dat ook in internationaal opzicht tot de top behoort. Kunst aan de Dijk is vereerd u deze 25 jaar jonge groep topmusici te kunnen presenteren.


Foto: Rob Marinissen

Bezetting

Het Calefax Rietkwintet is vermaard om zijn unieke bezetting van rietinstrumenten. Het kwintet bestaat uit Olivier Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot). In de 25 jaar van zijn bestaan is Calefax uitgegroeid tot een veelgevraagd kwintet op uiteenlopende podia. De groep speelt staande en koppelt zijn uitzonderlijke speelkwaliteiten aan een ongedwongen presentatie. 

Laboratorium

Calefax gaat graag de samenwerking aan en werkt met bekende musici, zangers en choreografen uit binnen- en buitenland. De leden van Calefax hebben naam gemaakt met hun eigen arrangementen voor rietkwintet. Bovendien zijn er inmiddels een kleine zeventig werken die speciaal voor Calefax geschreven zijn. Voor zowel musici als componisten, voor het publiek en de pers fungeert Calefax als inspirerend laboratorium voor de kamermuziek.

Cd’s

De muziek van Calefax is op een groot aantal cd’s te beluisteren. In januari 2009 verscheen de tiende cd met muziek van Conlon Nancarrow (samen met pianist Ivo Janssen). Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum verschijnt een bijzondere cd-opname van Calefax uitgebreid tot een twaalfkoppige blazersformatie.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 16 februari 2012, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
R. Marinissen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief