WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klasse!kas in Kortenhoef
Kortenhoef, Thu 12 januari 2012

Vanmiddag overhandigde wethouder Joost Boermans de eerste Klasse!kas aan de Antoniusschool. De Klasse!kas leert bewust met geld om te gaan.

persbericht

Eerste Klasse!kas in Wijdemeren

Op donderdag 12 januari overhandigde wethouder Joost Boermans de eerste Klasse!kas aan de Antoniusschool in Kortenhoef. De Klasse!kas leert kinderen in de hoogste klassen van de basisschool hoe zij bewust met geld om kunnen gaan.

In heel Nederland doen er op dit moment zeventien scholen mee aan dit bijzondere project. Wijdemeren is de eerste gemeente in Noord-Holland waar de Klasse!kas wordt ingevoerd: tien van de twaalf scholen hebben zich al aangemeld. Wethouder Joost Boermans: “Leven met schulden is zwaar en moeten we voorkomen. Dat begint met het leren hanteren van een huishoudboekje, nog voordat er echte schulden gemaakt worden. De Klasse!kas is zo’n boekje en leert dit de leerlingen op speelse wijze.”

Klasse!kas

De Klasse!kas is een initiatief van de Kredietbank Nederland en helpt kinderen bewust om te gaan met geldzaken en sparen. Ook leert het de kinderen samen te werken en keuzes te maken. De Klasse!kas bestaat uit een kas, een kasboek en een handleiding in een geldkistje. Het is de bedoeling dat de leerlingen klassikaal een doel bepalen waarvoor zij willen sparen en samen een plan ontwikkelen hoe zij hiervoor de financiën bij elkaar krijgen. De Klasse!kas geeft kinderen inzicht in de waarde van geld.

Overheidssteun

Financiële opvoeding is belangrijk: uit een onderzoek van het NIBUD blijkt dat veel jongeren schulden hebben. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat kinderen die al op jonge leeftijd zelf mogen beslissen waar zij geld aan uitgeven, minder vaak in financiële problemen komen. De overheid geeft extra subsidie voor projecten rondom de preventie van schulden. Hierdoor kan de gemeente Wijdemeren het financieel mogelijk maken dat alle scholen gratis een Klasse!kas kunnen ontvangen met daarin een klein bedrag voor implementatie. De Klasse!kas kan meerdere jaren gebruikt worden: de inhoud van het kasboek kan men vervangen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief