WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio-lezing 18 maart
Kortenhoef, ma 27 februari 2012

Op zondag 18 maart 2012 organiseert de OSG in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef weer een Nescio-lezing annex koffieconcert.

persbericht

De ontmoeting: een schrijver op zoek naar zichzelf

Op zondag 18 maart 2012 organiseert de OSG in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef weer een Nescio-lezing annex koffieconcert.

Wanneer de schrijver Jakob op de ochtend van zijn 71ste verjaardag ontwaakt, bedenkt hij dat het nu toch wel tijd is voor zichzelf de rekening op te maken van zijn leven. Heeft hij eruit gehaald wat erin zit? Heeft hij zijn leven op aarde waargemaakt? De schrijver trekt zich terug in zichzelf en raakt verzeild in een landschap dat hem bekend voorkomt en waar hij in korte tijd ontmoetingen heeft met een hem wel zeer dierbaar familielid en vervolgens met enkele van zijn romanfiguren, die zich door hem in de steek gelaten voelen. Zij maken de schrijver duidelijk wat het belang is van zijn leven, voordat zij hem terugsturen naar zijn dagelijkse werkelijkheid.

Rudolf Geel en het Arte Duo hebben inmiddels samen al drie keer opgetreden in onze Nescio-lezingen. Vorig jaar besloten zij gedrieën een geïntegreerd programma te maken, waarin de muziek een natuurlijke verbinding aangaat met de tekst. Schrijver en musici wisselen elkaar af, op elkaar aansluitend en soms tegelijk. Zo zullen o.a. werken van Fauré, Satoh, Bozza en Badings te horen zijn.
Op een natuurlijke wijze komt het jaarthema van de Nescio-lezingen “Niet bij geld alleen” aan de orde.

Uitvoerenden:

Lineke Lever - piano
Aubrey Snell - saxofoon
Rudolf Geel  - tekst en stem

Waar: Oude Kerkje Kortenhoefsedijk 168  Kortenhoef
Wanneer: Zondag 18 maart
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 7,00, kinderen vrij

www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief