WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reeëntocht Vroege Vogels
's-Graveland, ma 27 februari 2012

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland organiseert in twee weekeinden een reeëntocht voor vroege vogels.

persbericht

Beleef de lente met Natuurmonumenten!

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland organiseert op zaterdag 10 en 17 maart en zondag 11 en 18 maart van 8.00 tot 9.30 uur een reeëntocht voor vroege vogels. Op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur is er een voorjaarswandeling onderleiding van een gids.

Ontdek de reeën in het Corversbos

De sporen verraden de aanwezigheid van het ree in onder andere het Corversbos. Het is een bijzondere ervaring om met dit dier oog in oog te staan. Het bezoekerscentrum organiseert, speciaal voor volwassenen in maart, een aantal excursies over dit bijzondere dier; zaterdag 10 en 17 maart en op zondag 11 en 18 maart van 8.00 tot 9.30 uur. Van te voren aanmelden is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 5,- per persoon en niet-leden betalen € 8,- per persoon.

Het jaar van de Historische Buitenplaatsen

Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het jaar van de Historische Buitenplaatsen. Dit gaat niet ongemerkt voorbij bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Het hele jaar zijn er extra excursies met aandacht voor de cultuurhistorie van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. De eerste excursie is op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens deze vroege voorjaarswandeling onderleiding van een gids wordt er een wandeling gemaakt van ongeveer vijf kilometer over Boekesteyn, Bantam en Schaep en Burgh. Naast de cultuurhistorie is er ook aandacht voor de stinsenplanten. Van te voren aanmelden is nodig in verban met het beperkt aantal plaatsen. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 4,- per persoon en niet-leden € 7,- per persoon.

Reserveren en startpunt

Reserveren kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 of via de website, www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek. De reeënexcursies starten bij het Corversbos en de vroege voorjaarswandeling start bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief