WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mozart in Het Jagthuis
Horstermeer, vr 10 februari 2012

Op zondag 26 februari en daarna komen liefhebbers van Mozart in het Jagthuis in de Horstermeer ruim aan hun trekken.

persbericht

Klassiek repertoire in het Jagthuis met het Sequenza Strijk Trio
Zondag 26 februari, 15.30 uur

Liefhebbers van Mozart komen deze weken in het Jagthuis ruim aan hun trekken. Begin maart wordt het hobokwartet gespeeld, maar eerst kunt u genieten van Mozart’s Divertimento voor strijktrio.

Het is een lang werk – voor de pauze het enige stuk – en bestaat uit zes zeer gevarieerde delen, waar je heerlijk bij weg kunt dromen. Einstein vond dit het mooiste werk dat hij ooit gehoord had. Voor de uitvoering tekent het Sequenza Strijk Trio met violiste Cécile Gouder de Beauregard, altvioliste Judith Wijzenbeek en celliste Agnieszka Kolodziej. Zij studeerden in Amsterdam, respectievelijk Brussel alle drie met onderscheiding af. Vlak na de oprichting bereikte het trio in 2010 de halve finale van het Vriendenkrans Concours. Op hun programma in het Jagthuis staan verder de Signs, Games en Messages van Kurtag, werk dat inmiddels ook tot het ijzeren repertoire van een strijktrio behoort. Kurtag schreef in de loop van de tijd verschillende delen en het is telkens weer een verrassing welke delen een ensemble zal uitvoeren. Als afsluiting speelt het Sequenza Strijk Trio het korte strijktrio van Schubert (D 471).

Sequenza Strijk Trio: zondag 26 februari 2012, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro.

Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief