WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sypesteyn zoekt Vrijwilligers
Nieuw Loosdrecht, vr 10 februari 2012

Op woensdag 22 februari wordt een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers op Kasteel-Museum Sypesteyn gehouden.

persbericht

Voorlichtingsbijeenkomst 22 februari
Kasteelmuseum Sypesteyn zoekt versterking vrijwilligersgroep

Ooit gedroomd van uw eigen romantische kasteel? De vrijwilligers die al actief zijn in het kasteelmuseum en op het landgoed van Sypesteyn willen dat gevoel van ‘ons kasteel’ graag met u delen.

Op woensdag 22 februari wordt een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers gehouden. U bent van harte welkom om 19.30 uur op het kasteel aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 in Loosdrecht (poort naast kasteel).

De vrijwilligers laten u graag zien wat zij doen, en vertellen u daarbij waarom zij het belangrijk vinden dat zij hun energie geven aan het kasteelmuseum en het landgoed. Het onderhoud van de tuinen en het kasteel, de rondleidingen en de horeca op het terras van de theetuin worden in hoofdzaak door vrijwilligers uitgevoerd. De zo verkregen besparingen en opbrengsten komen voor honderd procent ten goede aan de Stichting Sypesteyn, die verantwoordelijk is voor het voortbestaan van dit unieke romantische kasteel met zijn historische tuin en veelzijdige collectie.

De vrijwilligers doen veel

  • Rondleidingen geven aan bezoekers. Een prima manier om u in te leven in de persoon van Jonkheer Henri van Sypesteyn en te ontdekken hoe gedreven hij de meest aparte voorwerpen aan zijn verzameling wist toe te voegen. Dan hebben we het zeker niet alleen over het befaamde Loosdrechts porselein.
  • Tuinieren onder leiding van een echte vakvrouw: tuinvrouw Henny.
  • De kasteelwinkel runnen.
  • In de theetuin koffie, thee en frisdranken serveren voor de passanten.
  • Onderhoudsklusjes doen.
  • Verzorgen en begeleiden van kinderpartijtjes.
  • Speurtochten voor kinderen ontwikkelen en begeleiden op het landgoed en in het kasteel.
  • Helpen bij de bruiloften die op Sypesteyn gevierd worden (waar sprookjes waar worden!).
  • Samen met de conservator eeuwenoude kunstvoorwerpen schoonmaken.
  • En nog veel meer.

Sypesteyn komt nog veel ‘handjes’ tekort voor een gezonde exploitatie. De huidige vrijwilligers geven er al met veel plezier hun energie aan. Elk uurtje dat u óók helpt is meegenomen. En wat het belangrijkste is: het is echt leuk! Doet u mee? Graag tot woensdag 22 februari om 19.30 uur.

Het wordt op prijs gesteld als u even aangeeft dat u komt (035-5823208 of info@sypesteyn.nl) Voor meer informatie: Tanja Goderie, coördinator vrijwilligers, tel. 035-5823208, E. info@sypesteyn.nl, W. www.sypesteyn.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief