WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Abo Rioolontstopping?
Kortenhoef, wo 8 februari 2012

De firma Zeker en Mobiel colporteert in Kortenhoef. Men gaat langs de deuren om een abonnement op rioolontstopping te verkopen.

ingezonden brief

Ik had net weer een colporteur aan de deur van Zeker & Mobiel, een rioolontstopper uit Overijssel. Een bekend bedrijf vooral door hun totaal overbodige abonnement op een rioolontstoppersdienst. Het verraderlijke zit in het verhaal van de persoon. De huizen zijn ouder dan 40 jaar en daarom hebben ze van de gemeente de opdracht gekregen om de bewoners te wijzen op rioolproblemen die dan ontstaan. Lariekoek uiteraard. De gemeente bemoeit zich daar niet mee. Maar je kunt uiteraard wel rioolproblemen hebben. Ligt dat aan de gemeente, dus in de openbare ruimte, dan zal de Gemeente dat moeten opknappen. Ligt dat binnen de erfgrens dan moet je daar zelf wat aan doen. Het is veel goedkoper om dan een plaatselijk bedrijf daarnaar te laten kijken dan een duur abonnement van meer dan 100 euro per jaar af te sluiten… en jaar in jaar uit te betalen zonder enige wederdienst.

We hebben echt diverse ondernemers binnen onze gemeente en/of direct daaromheen die je graag eenmalig van een rioolprobleem wil afhelpen voor een redelijk bedrag zonder dat je aan een jaarlijkse contributie vastzit.

Wellicht een waarschuwing voor mensen die al een abonnement aan de deur hebben afgesloten. Je kunt daar nog vanaf als je snel bent. Colportagewet. Maar waarom zou je dat willen? Diverse malen is al in landelijke media aandacht besteed aan deze firma. Vara’s Kassa, Tros Radar… en dat deden ze niet vanwege de prima service die ze verlenen. Veel gemeentes waarschuwen hun inwoners ook tegen de colportagepraktijken van deze firma. Zoek ook eens op Zeker en Mobiel problemen op internet… En tot slot; mijn moeder had ooit in Hilversum een abonnement. Daar was op een gegeven moment een probleem met stank van het regenwaterriool (een bekend, niet op te lossen probleem in Hilversum) en ze na jaren betalen toch maar eens bellen…ze kwamen nooit want ze wisten van het probleem…lekker bedrijf.

Met vriendelijke groeten,

Martin Stevens

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief