WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Impressie DB van M en SZ
Wijdemeren, wo 8 februari 2012

Raadslid Ria Hennis schreef een impressie van de commissie Maatschappelijke Zaken van gisteren.

ingezonden brief

Het is weer eens totaal anders om de commissie Maatschappelijke en Sociale Zaken vanaf de publieke tribune te bekijken. Deze keer waren Ab Krook en Miep van Hattem aan de beurt om verstandige dingen te zeggen over ondermeer de combinatiefunctionarissen en de bibliotheek te Loosdrecht.
Het zou een hele lange avond worden!

De presentatie van de drie combinatiefunctionarissen Hetty, Joey en Eduard was heel duidelijk en na afloop waren er niet heel veel vragen. Wel werd er doorgevraagd over de taken van Versa en de jongerenwerker. Men was bevreesd dat er dubbel werk gedaan werd. Dat bleek niet het geval.
Het uittreden van Bussum uit de gezamenlijke regeling (GO) rond het basisonderwijs verenigd in Stichting Primair, leidde tot een korte discussie en wat gefilosofeer over de mogelijke fusie problemen met o.a. Weesp en Naarden.

De vergadering sleepte zich voort tot bijna 23.00 uur. Enige emotie ontstond er nog op het moment dat de tussenevaluatie van de bieb aan de beurt kwam. De VVD maakte zich erg bezorgd over het teruglopend ledental en het aantal uitleningen. Er werd afgesproken om de eindevaluatie, dit najaar, af te wachten.

Ook het jaarverslag van Bureau Leerlingenzaken bleek al twee jaar oud te zijn. We schrokken wakker toen de heer Poels (GL) nogal fel uithaalde over de verjaring van deze cijfers en aandrong op uitstel van de bespreking tot er meer recente gegevens zouden zijn. Oude koek! riep hij luid en duidelijk. Daar bleek de commissie het mee eens en wordt dus vervolgd.


Ria Hennis,

Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief