WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bevroren Groene Kliko?
Wijdemeren, wo 8 februari 2012

De GAD vraagt om te proberente voorkomen dat de groene container niet geleegd kan worden omdat hij bevroren is.

persbericht

Vorst en de groene minicontainer

Nu het al langere tijd matig tot streng vriest, komt het steeds vaker voor dat de groene minicontainers voor Groente-, Tuin- en Fruitafval niet (volledig) geleegd kunnen worden.

Dit kan meerdere oorzaken hebben: het vastvriezen van het deksel van de minicontainer en/of het vastvriezen van het afval in de container.

Het vastvriezen van het deksel kan voorkomen worden door het deksel van de container op een kier te laten staan, bijvoorbeeld met een stokje ertussen.

Het vastvriezen van het afval in de container is met de huidige strenge vorst bijna niet te voorkomen. Ook (tijdelijk) binnenzetten heeft nu geen zin, omdat de inhoud binnen het uur na het buitenzetten weer bevroren is. Wel kunt u de bodem van de container bedekken met een stuk krantenpapier of lege eierdozen, het afval zo droog mogelijk in de container te doen en het niet te hard aan te stampen.

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst rijdt wel gewoon uit en doet haar uiterste best de containers zo goed mogelijk te legen. Wij bieden u onze excuses aan voor het ongemak, maar mocht uw container niet (volledig) geleegd zijn, wacht u dan op de volgende ronde.

De GAD dankt u voor uw medewerking

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief