WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mening Bergse Jongeren
Nederhorst den Berg, wo 8 februari 2012

Op donderdag 23 februari vragen de gemeente en anderen de mening van Bergse jongeren op maatschappelijk gebied, sport en cultuur.

persbericht

Wijdemeren vraagt de mening van jongeren

Op donderdag 23 februari organiseren de combinatiefunctionarissen sport en cultuur samen met Versa Jong en Sportservice ’t Gooi, in opdracht van de gemeente, een speciale bijeenkomst voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar uit Nederhorst den Berg. Doel van de bijeenkomst is het vragen van de mening van jongeren op maatschappelijk gebied, sport en cultuur.

De jongerenwerkster van Versa Jong en de combinatiefunctionarissen sport en cultuur van gemeente Wijdemeren zijn erg benieuwd wat de jongeren van Nederhorst den Berg bezig houdt, wat ze van de gemeente vinden en op welke manier ze hun vrije tijd invullen. Aan de hand van stellingen en opdrachten luisteren zij naar de meningen, wensen en ambities van jongeren. Vervolgens kijkt de gemeente wat hiervan op korte termijn gerealiseerd kan worden.

Samenwerken met jongeren

Een logisch vervolg van de bijeenkomst is het mobiliseren van de jongeren om in de toekomst binnen hun eigen dorpskern leuke activiteiten op te zetten en te organiseren. De jongerenwerkster en de combinatiefunctionarissen zijn de schakel tussen jongeren en andere partijen als de gemeente en verenigingen. Zij vinden het van groot belang dat jongeren serieus worden genomen, zelf leren om initiatief te nemen en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

De bijeenkomst vindt plaats in het nieuwe wijksteunpunt gelegen aan de Blijklaan 1 in Nederhorst den Berg. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief