WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voorstellen Klapbrug
's-Graveland, wo 15 augustus 2012

In de WieWatWaar en in ingezonden brieven naar de WWK geven lezers suggesties voor verbeterpunten van de kruising Klapbrug.

Eerder gaf Peter Walstra al zijn voorstel voor verbetering van de situatie. In de WieWatWaar van vandaag en in een ingezonden brief aan de WWK wordt dezelfde suggestie aangedragen. Jan van Buuren van de Cannenburgerweg stelt in een stuk van Joop Glijn in de WWW voor om fietsstoplichten te plaatsen. Hij heeft daar van meet af aan voor gepleit.

Patrick Kreuning stelt hetzelfde voor in een ingezonden brief naar de WWK, met dien verstande dat het wat hem betreft fiets- en voetgangerslichten zouden moeten worden. Dus stoplichten die door de fietsers bediend worden. Alleen als er fietsers zijn geven die stoplichten rood voor het autoverkeer. Ook wordt, mede door Peter Walstra, voorgesteld om de oversteek voor de fietsers te verplaatsen in de richting van het Bezoekerscentrum, omdat dat het uitzicht sterk verbetert.

De installatie van fietsersstoplichten wijkt af van de stoplichtinstallatie die eind tachtiger jaren al bij de Klapbrug heeft gestaan. Die installatie regelde al het verkeer. De stilstaande auto's gaven toen overlast (stank, geluid) waardoor de aanwonenden al vrij snel aan het gemeentebestuur vroegen om de installatie uit te zetten, hetgeen gebeurde.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief