WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klapbrug versneld Aangepakt
's-Graveland, do 16 augustus 2012

Wijdemeren pakt de Klapbrug aan. Het ongeval bij de Klapbrug was een ongeluk. Er was geen strafbaar feit, de bestuurder wordt niet vervolgd.

Verkeersplan Wijdemeren

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Versnelde aanpak verkeerssituatie rondom Klapbrug ‘s-Graveland
Wijdemeren pakt twaalf knelpunten verkeersveiligheid aan

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt worden de komende vier jaar diverse verkeersmaatregelen genomen om de verkeersveiligheid op twaalf knelpunten te verbeteren. De verkeerssituatie rondom de Klapbrug in ’s-Graveland wordt naar aanleiding van het noodlottig ongeval op zaterdag 4 augustus versneld opgepakt.

Het politieonderzoek naar het dodelijk ongeval is inmiddels afgerond. Daaruit blijkt dat er sprake is van een noodlottig ongeval waarbij geen eenduidige oorzaak is aan te wijzen. De bestuurder van de auto wordt niet vervolgd. Inmiddels heeft de burgemeester opdracht gegeven de verkeerssituatie rond de Klapbrug (inclusief de fietsoversteek) te laten analyseren door de VerkeersOngevallenAnalysedienst (VOA) van de politie. De resultaten hiervan worden in de eerste week van september verwacht.

Twaalf knelpunten

Vorig jaar heeft de gemeenteraad het Beleidsplan Verkeer vastgesteld. Het verbeteren van de verkeersveiligheid is één van de speerpunten van het verkeersbeleid. Door een werkgroep, bestaande uit de  Adviescommissie Verkeer (ACV) en een externe verkeersadviseur, is een zogenoemde ‘shortlist’ opgesteld met tien knelpunten. Het college heeft deze lijst overgenomen en daaraan twee locaties toegevoegd; de Herenweg in Ankeveen en de Industrieweg in Nieuw-Loosdrecht. Voor de volgende twaalf locaties worden de komende vier jaar verbetervoorstellen opgesteld en uitgevoerd:

  • Kortenhoef: Kortenhoefsedijk
  • Kortenhoef: De Kwakel
  • Nieuw-Loosdrecht: rotonde Loosdrechtseweg/Rading/Molenmeent
  • Nieuw-Loosdrecht: Nootweg
  • Nieuw-Loosdrecht: Eikenlaan/Laan van Eikenrode
  • Nieuw-Loosdrecht: kruising Molenmeent/Frans Halslaan
  • Nieuw-Loosdrecht: Industrieweg/Pandahallen
  • Oud-Loosdrecht: Oud-Loosdrechtsedijk
  • ’s-Graveland/Kortenhoef/Ankeveen: Klapbrug
  • ’s-Graveland/Kortenhoef: Smidsbrug
  • Nederhorst den Berg: Voetpad Randweg
  • Ankeveen: Herenweg

Het plan om de twaalf knelpunten aan te pakken is een eerste slag om de verkeersveiligheid in Wijdemeren verder te verbeteren. Daarna zal een tweede exercitie plaatsvinden.

De commissie Ruimte & Economie bespreekt het voorstel van het college op woensdag 5 september.

Naschrift WWK:

De afgelopen anderhalve week werden emotionele en zeer zware beschuldigingen geuit, o.a. aan het adres van de chauffeur, bijv. op Twitter, reacties naar de WWK en op andere fora. Volstrekt ongegrond en voorbarig naar nu blijkt. Het zou de Twitteraars en anderen sieren als zij nu ook op Twitter hun excuses maken aan de 22 jarige Kortenhoever, die volkomen ongewild en onbedoeld in een nachtmerrie terechtkwam, net als de ouders van het meisje dat verongelukte. Verplaatst u zich ook in hem.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief