WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kinderboekenweek 5 okt.
Nieuw Loosdrecht, Thu 22 september 2011

Van 5 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar met het Thema Superhelden... over dapper durven zijn.

persbericht

Kinderboekenweek

Van 5 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar met het Thema Superhelden..over dapper durven zijn.

De Kinderboekenweek 2011 wordt een eerbetoon aan alle kinderboekfiguren die dapper durven te zijn, ook een ogenschijnlijk kleine daad kan iemand tot een grote held maken. Zoals bijvoorbeeld de dieren in de verhalen van Toon Tellegen, die zichzelf met kleine daden onsterfelijk maken. In de kinderliteratuur zijn veel grote en kleine helden te vinden. De overeenkomst tussen alle kinderboekhelden is dat hun naam niet verloren zal gaan.

Bij De Bibliotheek vieren we in onze vestigingen in Eemnes, Muiden, Weesp en Wijdemeren de Kinderboekenweek met de volgende activiteiten:

Superheldenspaaractie:

De hele Kinderboekenweek worden er superheldenplaatjes uitgedeeld aan kinderen die een boek lenen of deelnemen aan een activiteit in de Kinderboekenweek.

Wordt zelf een superheld.

Maak je vader, moeder, opa of oma lid van De Bibliotheek!
Als je tijdens de Kinderboekenweek je vader of moeder, opa of oma lid maakt van de bibliotheek ontvang je het verzamelalbum voor alle superheldenverzamelplaatjes en krijgt degene die je lid maakt 10% korting op het 1e jaar abonnementsgeld.

De kleine grote heldentocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar:

10 dagen lang kun je meedoen aan de kleine grote heldentocht in De Bibliotheek. Zoek en vind de opdrachten door de hele bibliotheek die te maken hebben met kinderboekfiguren die dapper durven zijn. Zoals Tiuri uit De brief voor de koning of Iwan Olsen uit Pudding Tarzan. Heb je alle opdrachten goed dan ben jij de superheld van de bibliotheek en ontvang je een mooie prijs!

Tentoonstelling bekroonde boeken:

Op het boekenbal, aan de vooravond van de Kinderboekenweek wordt bekend gemaakt wie de gouden griffel en penseel hebben gewonnen. In De Bibliotheek kun je de betreffende boeken zien. Wees er snel bij om ze alvast te reserveren zodat je ze na de Kinderboekenweek thuis kunt gaan lezen!

Kijk ook op www.debibliotheek.org

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
19 gr.
windkr. 2