WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klára Würtz bij Kunst a.d. Dijk
Kortenhoef, do 22 september 2011

Op donderdag 6 oktober opent Kunst aan de Dijk het nieuwe seizoen met de Hongaarse pianiste Klára Würtz die Bela Bartok en Franz Liszt speelt.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Pianorecital met toptalent Klára Würtz

Op donderdag 6 oktober opent Kunst aan de Dijk het nieuwe seizoen met de Hongaarse pianiste Klára Wúrtz. Zij doet haar Hongaarse wortels eer aan met een programma rondom Bela Bartok en Franz Liszt. Klára is te beluisteren op de vaste locatie van Kunst aan de Dijk: het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk.

Klára Würtz werd geboren in Boedapest. Haar liefde voor de piano begon al op haar 5de jaar. Op veertienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Ference Liszt Muziekakademie te Boedapest, waar ze in 1989 cum laude haar diploma behaalde. Sinds vijf jaar woont en werkt zij in Amsterdam en is ze docente aan het Utrechts Conservatorium.

In het voorjaar van 2003 debuteerde Klára in de Carnegie Hall in New York en de Boston Symphony Hall met het Boston Symphony Orchestra. In datzelfde jaar gaf zij een succesvolle solorecital in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Op cd is van haar onder meer het tweede pianoconcert van Rachmaninof te horen, dat zij met het Nationaal Symfonie Orkest van de Oekraïne.

Programma

Haar recital in Kortenhoef is geheel gewijd aan Hongaarse meesters. Van Bela Bartok hoort u een selectie uit de beroemde kinderliedjes: Gyermekeknek. Verder speelt van van Bartok de Sonate uit 1926 en de Suite opus 14. Van Franz Liszt speelt ze onder meer twee concertetudes en de Mefisto Waltz nr 1.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 6 oktober 2011, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
19 gr.
windkr. 2