WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
154 Monumenten
Wijdemeren, di 20 september 2011

Wijdemeren telt nu 154 gemeentelijke monumenten. 44 in Nederhorst den Berg, 60 in Loosdrecht en 50 in de voormalige gemeente ’s-Graveland.

persbericht

Gemeentelijke monumenten Wijdemeren verdubbeld

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 september 2011 drie voormalige arbeiderswoningen aan het Noordereinde in ’s-Graveland aangewezen als gemeentelijk beschermd monument. Hiermee is de gemeentelijke monumentenlijst nu compleet.

De woningen aan het Noordereinde 215, 217 en 219 zijn in 1877 gebouwd in opdracht van Johanna Elisabeth de Wildt. Met haar echtgenoot Salomon Backer was zij eigenaar van het tegenovergelegen landgoed Spanderswoud. Waarschijnlijk werd het pand aan het Noordereinde gebouwd om te worden verhuurd als drie dienstwoningen voor het personeel van het landgoed.

154 gemeentelijke monumenten

De gemeentelijke monumentenlijst telde een aantal jaar geleden 76 bijzondere bouwwerken. Op deze lijst stond geen enkel gebouw in Nederhorst den Berg. In 2008 startte een project om ook bijzondere Bergse gebouwen te inventariseren en uiteindelijk toe te voegen aan de lijst. Daarna werden de gemeentelijke monumenten in ‘s-Graveland en Loosdrecht uitgebreid. In totaal telt de gemeente Wijdemeren nu 154 gemeentelijke monumenten. 44 monumenten zijn gelegen in Nederhorst den Berg, 60 in Loosdrecht en 50 in het gebied van de voormalige gemeente ’s-Graveland.

Herkenbaar door schildje

Het college van Wijdemeren is trots op de 154 gemeentelijke monumenten die Wijdemeren nu rijk is. Om ze herkenbaar te maken hebben alle eigenaren een monumentenschildje ontvangen.


Het wapen vasn Wijdemeren

Het schildje is gemaakt van plaatstaal met daarop het gemeentewapen van Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 3