WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boermans promoot Fietsen
Wijdemeren, ma 5 september 2011

Wethouder Joost Boermans van sport zal van 9 september tot 15 september het fietsen gaan promoten met de z.g. twitterfiets.


Joost Boermans. Maar eens kijken of hij nog zo lacht als hij op de twitterfiets van Nederhorst naar Loosdrecht is gefietst met windkracht 5 en regen.

persbericht

Wijdemeerse wethouder op Twitterfiets

Joost Boermans, wethouder sport en bewegen van de gemeente Wijdemeren maakt vanaf vrijdag 9 september een week lang gebruik van de landelijke ‘twitterfiets’.

De wethouder zal een week lang, van vrijdagochtend 9 september tot donderdagavond 15 september 2011, verslag doen van zijn ervaringen met de opvallende oranje twitterfiets. Zijn tweets kunnen gevolgd worden via www.twitter.com/joostboermans

Heel Nederland Fietst

Elke week worden er in Nederland een of twee twitterfietsen uitgeleend aan mensen die actief zijn op twitter. Zij doen verslag van hun belevenissen vanaf de twitterfiets en promoten op deze manier het fietsgebruik. De twitterfiets is een onderdeel van de actie Heel Nederland Fietst. Nederland telt 13 miljoen fietsers en ruim 18 miljoen fietsen. Toch laten veel mensen de fiets nog vaak staan, vooral op doordeweekse dagen. Van alle autoritten, bijvoorbeeld, is de helft korter dan 7,5 kilometer. Fietsen, zo wil Heel Nederland Fietst uitdragen, kun je op alle dagen doen, niet alleen in het weekend. Fietsen is snel, goedkoop, prettig voor het milieu, en goed voor de gezondheid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zeer wisselend
16 gr.
windkr. 4