WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ab Krook en de Zeurpieten
Loosdrecht, ma 5 september 2011

Ab Krook (DB) hoopte dat Loosdrechtse 'zeurpieten' zouden gaan zeuren over de Ronde van Hilversum in Loosdrecht. Hij werd teleurgesteld.


Ab Krook (DorpsBelangen)

DorpsBelangen raadslid Ab Krook werd vandaag in het sportkatern van de Gooi en Eemlander geciteerd onder de kop "Ab Krook 'mist' zeurpieten. Hij had gehoopt dat het Media Festival in Hilversum de Ronde van Hilversum zou verdrijven naar Loosdrecht. Uiteindelijk gebeurde dat niet omdat Hilversum een oplossing vond voor de conflicterende belangen.

Hij zegt in de G&E: "Ik was benieuwd hoe het in Loosdrecht zou zijn afgelopen. Hoe reageren de mensen op een afsluiting van wegen? Komen ze kijken, leeft het, zijn er sponsors te vinden? Er zijn natuurlijk altijd zeurpieten, in iedere gemeente. Nu weet je niet wat het teweeg had gebracht."

Zeurpieten?

Een enigszins merkwaardige stellingname van een raadslid, om burgers bij voorbaat neer te zetten als zeurpieten als ze tegen het organiseren van een wielerronde zijn.
Als we zo het debat in gaan, dan hebben we nogal wat zeurpieten in Wijdemeren. Over het verkeer, over vaarwegen, over bomenkap, over groenvoorziening, over de subsidies, over sportvoorzieningen, over bouwplannen, over geluidsoverlast, etc., etc. In dit land heeft gelukkig iedereen het recht om ergens iets van te vinden. Als hij of zij door de politiek dan voor zeurpiet wordt uitgemaakt dan is dat dodelijk voor het open debat en de gedachtenwisseling. Maar zo heeft het prominente DB raadslid Ab Krook het waarschijnlijk (en hopelijk) niet bedoeld....

Ervaring

Overigens bestaat er in Kortenhoef (dat is ook Wijdemeren, we zetten het er voor de zekerheid maar even bij) vast nog wel enige ervaring met het organiseren van wielerronden, het afsluiten van wegen en het zoeken naar sponsors. De Ronde van Kortenhoef behoorde vijfentwintig jaar tot de klassiekers waar alle grote namen aan de start verschenen.

Dat was erg leuk, maar uit de eerste hand kan uw redacteur u vertellen dat er ook nadelen aan het afsluiten van je straat voor een wielerronde kleven. Bijvoorbeeld een klein deel van het publiek dat zich 's morgens vroeg al grote hoeveelheden bier laat smaken, maar dan op zeker moment aandrang krijgt en massaal de gangen en tuinen naast en achter de huizen gebruikt ter opluchting en kwaad wordt als je er wat van zegt. En dat tot het einde van de dag. Gezeur, ik geef het toe....

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zeer wisselend
16 gr.
windkr. 4