WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koster: OZB valt mee!
Nederhorst den Berg, ma 17 oktober 2011

Cor Koster is redelijk tevreden met de beperkte OZB stijging volgend jaar. Hij geeft wethouder Gert Zagt een compliment.

ingezonden bericht

Woonlasten

Het najaar is weer aangebroken, het seizoen waarin gewoontegetrouw de bladeren vallen en de OZB omhooggaat. Maar dit jaar moet ik zeggen: het had erger gekund.


Woonlasten (aangepast)

Er is een OZB-stijging van slechts 4%, laat wethouder Gert Zagt trots weten in een gemeentelijk persbericht , in plaats van de 8% die eerder besloten was. In de programmabegroting voor volgend jaar staat op blz. 101 een overzicht van de woonlasten waar nog met de oude 8% gerekend is. Ik heb dat zelf hierboven maar even aangepast. Het resultaat: we betalen IN TOTAAL volgend jaar minder dan nu! Ongelooflijk...

Zagt mag ook best wel een beetje trots zijn dat hij de OZB-explosie enigszins weet in te dammen. Trouwens, hij mag sowieso wel eens in het openbaar gecomplimenteerd worden, o.a. omdat hij er in slaagde onder het preventieve toezicht van de Provincie uit te komen . Bij deze dus, Gert!

Maar zoals altijd is er toch wel wat te zeuren over de OZB. In 2007 betaalden we  90 euro minder OZB dan in 2012. Anders gezegd, er is een stijging van 33% in slechts vijf jaar. Als je elk jaar apart bekijkt, lijkt het mee te vallen, maar over een wat langere periode bezien worden we als burger behoorlijk geplukt.

Nog iets: de afvalstoffenheffing. Voor dit jaar is die 281 euro. Volgend jaar wordt het minder: 252 euro. Waarom? Onder andere omdat de gemeente ons vorig jaar veel meer heeft laten betalen dan nodig was. Is dat dit jaar anders? Geen idee… Wat ik wel weet is dat de afvalstoffenheffing in het naburige Weesp aanzienlijk lager is dan bij ons, terwijl we toch dezelfde GAD hebben.

Gelukkig hebben we voor dit soort vragen de gemeenteraad. Op de commissievergadering van 3 november komt de begroting aan de orde. Laten we hopen dat het daarbij anders toegaat dan vorig jaar , zodat ook mensen op de publieke tribune enig idee hebben van wat  er besproken wordt.
 
Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
15 gr.
windkr. 2