WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Smakeloze Posters
Wijdemeren, ma 17 oktober 2011

Waren we van de smakeloze posters van de Stichting Tegenkracht verlost? Nee hoor, het dorp hangt weer vol.

Update 18-10-2011, 21.39: Lennert Bonapart zond ons de link naar zijn column over dit onderwerp.

In De Zijlijn

De Stichting Tegenkracht is hardleers. De reclame-actie met de affiches met foto's van kankerpatiënten die het (tot nu toe) overleefd hebben, ontsieren de straten van Wijdemeren weer uitbundig. Schuin tegenover mijn huis staan beide onderstaande billboards.

Waar gaat die maffe actie over? Rijdt of loopt u langs zo'n affiche, en leest u hem, dan heeft u nog steeds geen idee wat er mee bedoeld wordt. Het is dus ook nog, uit reclameoogpunt, een slechte actie waar van veel kanten bezwaar tegen is gemaakt.


Waar gaat dit over???

Tja, Je zou er misschien even niet aan denken dat kanker in je naaste omgeving levens verwoest. Even niet aan denken? vergeet het maar. Moet dat nou? De Stichting Tegenkracht houdt je, tegen je zin, bij de les met deze posters op iedere straathoek.

Overleef je kanker, dan komt dat omdat je voldoende sport, is de boodschap van die Stichting. Overleef je niet, jammer dan, eigen schuld dikke bult. Je bent een loser, want je hebt niet genoeg gesport! Dat is de respectloze boodschap van deze betweterige drammerige stichting. Sporten zal best gezond zijn, maar het is geen alternatief voor goede medische hulp. De Vereniging tegen Kwakzalverij moet zich ook maar eens met deze zweverige flauwe kul bemoeien.

De firma Van Puffelen, die de billboards plaatste in Wijdemeren in ruil voor een jarenlang contract met de gemeente, wordt bedankt, evenals het gemeentebestuur dat het dorp vol liet stoppen met billboards.

Lees vooral ook de column die Theodoor Holman over deze actie op 31 mei van dit jaar in Het Parool schreef. Ik ben het niet vaak met hem eens, maar dit keer wel.

Dat wilde ik even kwijt.

Rik Jungmann

PS. Er staan trouwens meer onbegrijpelijke boodschappen op de Van Puffelen borden. Zo worden we ook regelmatig opgeroepen om tegen vrouwenhandel te zijn. Een foto van een uitheemse dame met een barcode op haar voorhoofd ontsiert dan de straten van mooi Wijdemeren. Nou, eerst was ik voor, maar toen ik dat bord op de Leeuwenlaan zag was ik plotseling tegen. Kom nou... Zo werkt dat toch niet.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
15 gr.
windkr. 2