WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Audi rijdt door Muur
Kortenhoef, do 24 november 2011

Vanmiddag rond vijf uur reed een grote Audi SUV bij winkelcentrum De Meenthof dwars door een muur. Een flinke ravage was het gevolg.

De bestuurster van de Audi stond te wachten op een andere parkerende automobilist op het parkeerterrein aan de Curtevenneweg, achter de snackbar. Toen zij haar auto in beweging zette nam die het heft in eigen handen. De auto was niet te stoppen. Langzaam maar zeker reed hij dwars door de muur naar het achterliggende pleintje waaraan garageboxen liggen. Zwaar beschadigd kwam de onfortuinlijke auto halverwege de muur tot stilstand.


De Audi die de muur doorboorde. De karren van AH bleven gespaard. Op de achtergrond is de bouwvallige staat van de garageboxen te zien.

Kortenhoevers kunnen haar wel eens dankbaar zijn, want op de vieze muur staat al jaren grafiti. Het complex garageboxen is zwaar vervallen. Bij de revitalisering van de Meenthof medio jaren negentig zou die hoek gesloopt worden. Vanwege een conflict tussen projectontwikkelaar Matser en de gemeente gebeurde er nooit iets. Nu moet er toch wel iets gebeuren, of "je moet heel goed kunnen puzzelen om de muur in de oude staat te herbouwen". (Citaat van kleindochter Arlette van 6 van uw redacteur.)

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3